På ukens fjerde handelsdag faller hovedindeksen på Oslo Børs med rundt 0,9 prosent tidlig ettermiddag. Dermed har hovedindeksen snudd, etter at den åpnet med en stigning på rundt 0,18 prosent torsdag.

Torsdag er også første dag på børs for teknologiselskapet Mercell Holding, som tas opp til handel på Merkur Market. Selskapet hentet 450 millioner kroner i en emisjon, og ble 31. medlem på minibørsen.

Vaksineaksje i fyr og flammer på Wall Street – opp flere tusen prosent i år

Slik er status like etter klokken 14 torsdag:

  • Hydrogenbedriften Nel er den mest omsatte aksjen. Aksjeprisen stiger med 2,3 prosent og omsettes for 22,60 kroner.
  • Like etter følger Mowi og DNB som faller henholdsvis 2,7 og 2,2 prosent.
  • Nykommeren Mercell Holding omsettes for øyeblikket for 8,1 kroner. Det er en økning fra 8,0 kroner, som var prisen på aksjen ved åpning.

Stordataanalyseselskapet AyfieGroup ble børsnotert tirsdag, og har milliardær Øystein Stray Spetalen som største aksjonær. Etter å ha steget hele 25 prosent på børs første dag, fortsetter børsdebutanten å stige med ytterligere ti prosent torsdag.

Godt andre kvartal for Kværner

Oslo Børs forventes også å preges av at den såkalte resultatsesongen, der selskapene publiserer sine halvårsrapporter, har startet. Torsdag slapp det norske skipsbyggerselskapet Kværner sin kvartalsrapport, der selskapet gjentar at det regner med inntekter på om lag 7,5 milliarder kroner i år, mens det underliggende driftsresultatet ventes å utgjøre fem prosent. Rundt klokken 14 er Kværner-aksjen opp 4,93 prosent, og omsettes nå for 8,3 kroner.

Seismikkselskapet PGS har torsdag morgen lagt frem sin kvartalsvise oppdatering som viste at selskapet regner med inntekter på 138 millioner dollar for andre kvartal. Rapporten viser også at halvparten av selskapets seismikkbåter nå driver med såkalt multiklientarbeid, som innebærer at selskapet innhenter seismikk, og deretter tilbyr seismikken til kundene. De positive utslagene gjør utslag på børsen, og PGS omsettes nå for 3,59 kroner, en stigning på 5,84 prosent.

Neste uke slipper storfisker som Orkla og DNB sine halvårsrapporter, og børsen er ventet å bære preg av resultatene fra rapportene.

Teknologiselskap skal hente 450 millioner kroner i emisjon for å gå på børs: – Var overbevist om at dette var en uslepen juvel

Økt oljepris

Etter at Oslo Børs stengte onsdag, har følgende skjedd internasjonalt:

  • De tre markedsledende hovedindeksene på Wall Street, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones steg i snitt et prosent i går.
  • Børsene i Kina har steget hver dag denne uken, uten nevneverdige nyheter som årsak.
  • De største indeksene i Asia endte i snitt opp 0,9 prosent i natt.
  • Oljeprisen er nå 43,2 dollar per fat. Det er en oppgang på 0,4 prosent fra onsdagens pris.

-(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.