Sportsutstyrskjeden XXL fortsetter å trekke til seg storinvestorer.

Egil Stenshagen kom for første gang inn blant de 30 største aksjonærene i selskapet i forrige uke. Da sto han ifølge aksjonærregisteret oppført med 1,29 millioner XXL-aksjer for cirka 107 millioner kroner basert på mandagens kurs den uken.

Det var ikke nok for Stenshagen, som fortsetter å kjøpe seg opp i selskapet som har steget på børs i høst.

129 millioner kroner

Ifølge denne ukens aksjonærregister kjøpte Stenshagen forrige uke 240.000 nye aksjer i XXL. Basert på snittkursen forrige uke utgjør det cirka 20 millioner kroner, som gjør at den mangeårige investoren nå sitter på aksjer i sportskjeden for 129 millioner kroner med utgangspunkt i mandagens kurs.

Den siste måneden har XXL-aksjen steget med nær 16 prosent på Oslo Børs. Nøyaktig én måned er det også siden kjeden kom med en melding om at de i slutten av august åpner sin første butikk utenfor Norden.

29. august åpnet XXL en butikk i Wien i Østerrike. I løpet av de neste månedene skal selskapet åpne enda en butikk i Wien.

Mandag er XXL-aksjen opp 0,60 prosent på Oslo Børs.

Slår følge med Sundt og Fredriksen

XXL har siden sin børsdebut for snaue tre år tilbake også lokket til seg andre kjente investorer. Sundt-familien har kjøpt seg gradvis opp det siste året og sitter på XXL-aksjer for 169 millioner kroner gjennom sitt private investeringsselskap Sundt as.

Skipsreder og milliardær John Fredriksen har gjennom sitt investeringsselskap Geveran Trading sittet på omtrent den samme beholdningen det siste året og har aksjer for 88 millioner kroner.

Øivind Tidemandsen, som sammen med sin bror Tore Tidemandsen etablerte XXL i 2001, sitter fortsatt på 35,5 millioner aksjer, tilsvarende 2,97 milliarder kroner, og er klart største aksjonær i selskapet.(Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: