Juli var preget av en sterk resultatsesong og høyere oljepris. Oslo Børs endte opp 4,8 prosent og var med det én av verdens sterkeste børser. Hovedgrunnen til oppgangen er relatert til en måned hvor selskapene i USA og Oslo har levert sterke tall for andre kvartal, skriver Nordnet i en pressemelding. 

Så langt har 73 prosent av selskapene i USA levert bedre resultater enn ventet, og i Norge har tungvekterne som DNB, Telenor og Storebrand har levert solide selskapstall.

Hos nettmegleren Nordnet er det likevel lavprisselskapet Norwegian det gikk mest av forrige måned.

– Skremmer ikke kundene våre

– Norwegian var den klart mest kjøpte aksjen i juli med nettokjøp på hele 126 millioner kroner, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet i meldingen. 

Selskapet leverte svakere resultater enn ventet. Resultat før nedskrivninger, avskrivninger, skatt og renter (ebitda) endte på 59 millioner kroner mot ventet 535 kroner. 

I andre kvartal 2016 hadde selskapet en ebitda på 1,3 milliarder kroner. 

– Dette skremmer dog ikke kundene våre som bruker fallet til å laste opp med flyaksjer, sier Hauglund.

Norwegian-aksjen har falt med over 20 prosent i juli fra 243 kroner aksjen til 192 kroner aksjen tirsdag ettermiddag.(Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: