Saken oppdateres.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned om lag 0,2 prosent tirsdag morgen, etter at ukens første handelsdag endte med en oppgang på rett over to prosent.

Børsen går altså motsatt vei av der Wall Street slapp mandag kveld. Alle de tre toneangivende indeksene steg mer enn 1,9 prosent, og det var teknologitunge Nasdaq som ledet an. Samtidig fikk samleindeksen S&P 500 sin beste dag siden juni i fjor.

Den australske kjemikalieprodusenten Circa Group, med Norske Skog som partner og storeier, har sin første dag som notert selskap på Euronext Growth tirsdag.

Aksjen omsettes for rundt 18,5 kroner fra start, noe som tilsvarer en oppgang på om lag 10,5 prosent fra emisjonskursen på 16,75 kroner. Aksjen er blant de mest omsatte i åpningstimen.

Hentet over en halv mrd.

Det er snart tre uker siden Circa Group meldte at det hadde hentet 575 millioner kroner i friske penger gjennom en rettet emisjon i forbindelse med børsnoteringen. Tegningskursen i emisjonen var på 16,75 kroner per aksje, og Norske Skog deltok med 50 millioner kroner.

Circa Group har utviklet og tatt patent på en metode for produksjon av miljøvennlige biokjemikalier og løsemidler i kommersiell skala.

Selskapet skal anvende restavfall fra sagbruk, papirfabrikker og sukkerraffinerier i produksjonen. Norske Skog, som har eid papirfabrikker i Australia siden tidlig på 2000-tallet, har vært industriell partner og investor de siste fem årene, skrev E24, som omtalte den planlagte børsnoteringen i starten av februar.

Storkjøp fra John Fredriksen

E-helseselskapet Carasent stiger over syv prosent. Det skjer etter at John Fredriksens Aeternum Capital rett etter børsåpning kunngjorde at det har sikret seg 15 prosent av aksjene i selskapet.

Aeternum blir dermed største eier i Carasent. Aternum ble etablert i januar med startkapital fra Fredriksen-familiens stiftelser.

- Vi har fulgt Carasent ASA i en periode, og de oppfyller våre kriterier med lønnsom vekst og en attraktiv forretningsmodell i et svært attraktivt marked. Videre er helsemarkedet under strukturelle endringer der digitalisering er en veldig sterk trend, sier Vegard Søraunet, investeringsdirektør i Aeternum, i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.