Tirsdag endte Oslo Børs med en stigning på 1,69 prosent ved stengetid klokken 16:30 etter å ha åpnet med forsiktig oppgang.

Siden bunnen i mars har børsen nå steget med mer enn 37 prosent, etter at den falt tilsvarende på en måneds tid mellom slutten av februar og slutten av mars.

hovedindeksen på børsen stengte tirsdag på nesten 871 poeng. Det er 15 flere poeng enn mandag, da børsen stengte på 856 poeng, den tredje høyeste sluttkursen siden børskrakket i mars. Den siste toppnoteringen før korona var 20. februar, da børsen stengte til kurs 942,89 poeng.

Øyner tosifret avkastning i aksjemarkedet

Sjefsstrateg Christian Lie i Danske Bank forteller til DN at de forventer en stigning på mellom syv til 12 prosent det neste året.

– Hovedargumenter er at vi forventer fortsatt positiv økonomisk vekst selv om viruset blusser opp igjen i enkelte områder, at selskapsinntjeningen vil stige fremover, samt at rentenivået vil holdes ekstremt lavt i overskuelig fremtid, sier Lie.

Sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie.
Sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

Samtidig nevner han flere risikofaktorer som kan påvirke aksjekursene i fremtiden. Blant annet potensielle nye nedstengninger grunnet koronaviruset og mer spenning mellom de økonomiske supermaktene USA og Kina.

Norwegian-opptur

En av gårsdagens tapere var Norwegian, som i dag stiger over syv prosent etter å ha endt gårsdagen ned over 14 prosent. Mandag ble nesten en milliard Norwegian-aksjer frigjort på markedet, som en del av selskapets gjeldskonvertering.

Dagens største børsvinner er likevel it-selskapet Crayon Holding Group som er opp over 17 prosent rett etter stengetid.

Blant dagens børstapere finner man Trond Mohn-eide Bergenbio as, som synker med over tre prosent rett etter stengetid. Dagens største taper er teknologiselskapet Zwipe, som faller nesten syv prosent rett etter stengetid.

24 av 25 tungvektere steg

Prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) steg tirsdag med 0,89 prosent, og er nå prissatt til 45,3 amerikanske dollar. Det tilsvarer rundt 407 norske kroner etter dagens kronekurs.

Alle de åtte sektorindeksene steg tirsdag. IT-sektoren er den største klatreren, med en stigning på 2,92 prosent. Samtidig ligger energi- kosnumvare- og finanssektoren på rundt to prosents stigning.

Hele 24 av de 25 såkalte «tungvekterne», det vil si de 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs, har steget i løpet av mandagens handel. Kun dagligvaregiganten Orkla sank tirsdag, med et fall på 0,36 prosent.

Dagens mest omsatte aksje er Equinor, som ble omsatt for over 551 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.