Handler i Norwegian-aksjen ble satt på pause i påvente av nyheter fra selskapet onsdag ettermiddag. Rett etter at børsen stengte kom den dramatiske beskjeden: selskapet bekreftet at de søker konkursbeskyttelse for flere datterselskapet i Irland.

Torsdag morgen var børspausen over og kort tid etter åpning falt aksjekursen over 15 prosent.

Norwegian-aksjen endte ned 15,65 prosent ved stengetider.

Søknaden om konkursbeskyttelse i Irland innebærer at selskapet får beskyttelse mot store pengekrav fra kreditorer og andre, i en periode der selskapet selv forsøker redde økonomien i selskapet.

Flyselskapet har vært kriserammet og slitt med gjeld lenge. Situasjonen forverret seg under koronakrisen og etter reiserestriksjonene ble innført. Når selskapet tidligere denne måneden fikk nei fra staten om ytterligere milliardstøtte, hastet det å finne en løsning.

Fremover skal Norwegian og en forvalter oppnevnt av retten i Irland forhandle med kreditorene. Målet er å bli enige om hvilke deler av selskapet som kan bli med videre i et «nytt» Norwegian med færre fly og mindre gjeld.

Nel opp etter avtale om produksjon i Spania

Etter å ha falt fra start torsdag, ender Hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,01 prosent ved stengetid.

Hydrogenselskapet Nel har derimot hatt en bra dag på børsen, etter at selskapet meldte onsdag kveld at de har inngått en intensjonsavtale med Iberdrola. De er blitt enige om å utvikle et produksjonsanlegg for grønn hydrogen på over 200MW i Spania innen 2023.

Nel-aksjen endte opp 6,93 prosent ved stengetider, og er dagens mest omsatte aksje.

Tungvekterne Equinor og DNB er også blant dagens mest omsatte aksje, og begge falt henholdsvis 1,9 prosent og 1,78 prosent.

Dagens vinner er Havyard Group, som endte opp 33,68 prosent. Aker Offshore Wind er opp 19,44 prosent.

Dagens taper er Scana, som er utstyrs- og serviceleverandør til maritim industri. Torsdag ble det kjent at Ertvaag-familien fra Stavanger selger aksjer for flere millioner kroner i selskapet. Scana-aksjen falt 23,13 prosent ved stengetider.

Nedgang i USA

Etter å ha endt gårsdagen med et bredt fall, fortsatte alle de tre ledende amerikanske indeksene nedgangen torsdag. Det skjer etter at det er meldt om rekordhøye smittetall i USA.

Slik er åpningen på de ledende indeksene:

  • Den brede S&P 500 falt 0,45 prosent.
  • Industritunge Dow Jones falt 0,56 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite falt 0,11 prosent.

Etter å ha blitt innlemmet i prestisjeindeksen S&P 500, har Tesla hatt noen svært gode dager på børsen. Tesla-aksjen fortsetter oppgangen torsdag med to prosent etter åpning. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.