Etter å ha avsluttet forrige uke med tre dagers nedgang, så det lysere ut på Oslo Børs mandag morgen. Hovedindeksen steg 0,33 prosent fra start, men i løpet av få minutter snudde den ned med 0,39 prosent.

Dermed ser det ut til at Regjeringens skjerpede smitteverntiltak kan ha skapt usikkerhet i markedet.

Utviklingen kommer i kjølvannet av en bred oppgang ved de asiatiske børsene tidligere på dagen.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank mener ekstrem optimisme leder investorene til å ta rekordhøy risiko.

Denne uken vil det være spenning knyttet til at flere selskaper skal presentere sine fjerdekvartalstall, og torsdag vil være den klart travleste dagen for selskaper notert i Oslo.

Nedstengingen svekker handelsselskaper

Interiørkjeden Kid permitterer 300 ansatte etter nedstengingene i Oslo-regionen. Markedet reagerer med å sende aksjen ned 2,93 prosent til 86,6 kroner.

Europris-aksjen faller 1,35 prosent til 48,14 kroner etter at selskapet stenger 25 butikker som følge av restriksjonene, men selskapet forsøker å bli klassifisert som dagligvare for å kunne holde åpent.

Norwegian-aksjen fikk en opptur etter at det forrige uke ble kjent at Regjeringen åpner for å hjelpe selskapet. Mandag faller kursen imidlertid 6,57 prosent til 62,66 kroner.

NRC Group ble fredagens store taper med et kursfall på hele 36,2 prosent etter at selskapet kom med et resultatvarsel. Mandag stiger aksjen 0,57 prosent til 17,96 kroner.

Oljeprisen er for øvrig på 55,72 dollar/fatet, ned 0,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.