Norwegian-aksjen endte ned 31,22 prosent på Oslo Børs onsdag, etter at det fikk på plass alle bitene som kvalifiserer selskapet for den statlige krisepakken på 2,7 milliarder kroner. Samtidig registreres også de nye aksjene, og med konvertering av gjeld til egentlig stiger antall aksjer fra 164 millioner til 3,1 milliarder aksjer. Aksjen endte på 2,6 kroner, og var dagens mest omsatte foran Equinor, DNB og Aker BP.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 1,15 prosent, og med unntak av nevnte Norwegian steg flere av tungvekterne. DNB, Equinor og Aker BP var alle opp mer enn to prosent ved stengetid.

Samtidig stiger oljeprisen rundt fire prosent. Ett fat nordsjøolje (brent spot) handles til om lag 35,8 dollar, det høyeste nivået siden tidlig mars.

Ser risiko for videre kursfall

Investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, tror ikke kursfallet trenger å stoppe her.

– Jeg synes fortsatt to kroner er høyt, og tror det er risiko for at aksjen skal ned mot en krone, sier han.

At det skal komme en haug med nye aksjer i Norwegian har vært kjent i lang tid. Likevel har aksjen vært handlet for mellom fire og fem kroner i lang tid. Onsdagens utvikling har åpenbart gjort at mange aksjonærer tar affære. Norwegian er den klart mest omsatte aksjen på Oslo Børs, og ifølge Næss har Norwegian aldri vært omsatt så mye på en time.

– Den eneste logikken er at de som har handlet frem til nå ikke har skjønt hva de gjorde, sier Næss.

– Tidligere var det en åpenbar feilprising av aksjen. Nå er det bare en feilprising.

Han har tidligere vært svært kritisk til prisingen av Norwegian. Det har ikke endret seg.

– Det har vært en åpenbar feilprising. At aksjen har ligget 4–5 kroner er åpenbart feil. De som har konvertert gjeld til aksjer kan jo selge etter hvert, og det vil da komme fryktelig mye aksjer på markedet.

Borr steg

Onsdag ettermiddag la også Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling frem sin kvartalsrapport, og selskapet skriver at det er i samtaler med långivere og verft om en redningsplan som skal sikre selskapet de neste to årene – selv i fravær av nye kontrakter.

Samtidig viser regnskapene, som ikke er gjennomgått eller godkjent av selskapets revisor, at selskapets riggflåte er verdsatt til 2,8 milliarder dollar ved utgangen av første kvartal, litt opp fra verdien tre måneder tidligere.

Ellers endte Oslo Børs opp på linje med de andre børsene i Europa.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank peker på en retningsløs tendens på børsene de siste ukene og mener markedet nå balanserer positive og negative signaler.

- På den ene siden er det positive signalene knyttet til oppheving av myndighetsrestriksjoner og at økonomien begynner å åpne opp igjen. I tillegg kommer det stadig flere nye positive signaler relatert til vaksiner og medisiner som gir positive utslag på børsene. På den andre siden så er det en økende sannsynlighet for at koronaviruspandemien ikke er noe vi bare kan legge bak oss og dette kan tynge utviklingen i servicesektoren lenge, sier Lie til nyhetsbyrået TDN Direkt.

Oslo Børs har etter den bratte nedturen i mars steget på multippelekspansjon, og dette kan ikke fortsette mener Lie. For at aksjemarkedet skal fortsette å utvikle seg i positiv retning mener han det er vesentlig at investorene får mer tiltro til at vi får en rekyl i økonomien som ikke bare varer en liten stund, men som blir holdbar over tid.

Han mener de sykliske sektorene må bli mer «i vinden» for at aksjemarkedet skal trekkes videre oppover.

Syklisk sektor har lidd på grunn av korona

Så lang under koronakrisen så har det vært de defensive sektorene, og selskaper som har kapitalisert på koronakrisen som har gjort det bra, mens de mer sykliske sektorene som industri, bank/finans og energi, der sistnevnte sektor utgjør 1/5 av markedsverdien på Oslo Børs, har vært blant de desidert svakeste sektorene så langt i år. Eksempelvis er banksektoren ikke bare i Europa, men også i USA, fortsatt ned over 40 prosent siden årsskiftet, ifølge strategen.

Også Selvaag Bolig steg etter en bedre resultatrapport enn aksjeanalytikerne hadde regnet med, og positive uttalelser om markedet.

«Rapporten var komfortabelt over forventningene med både høyere marginer og inntekter. I tillegg til bedre tall enn forventet for første kvartal rapporterte selskapet en høyere ngaap-margin enn forventet, noe som indikerer på positive estimatendringer. Totalt sett en positiv rapport som forsterker vårt syn på selskapet», skriver meglerhuset Pareto Securities ifølge TDN Direkt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.