Oppgangen på Oslo Børs kommer etter en kraftig oppgang på Wall Street mandag. Hovedindeksen på Oslo Børs steg hele 1,38 prosent den første halvtimen inn i handelen. Børsen vært stengt i påskedagene, noe som betyr at tirsdag er den første handelsdagen i april.

Oljeprisen opplever også en oppgang på 1,17 prosent i åpningsminuttene. Et fat nordsjøolje handles for 62,98 dollar.

På forhånd var det ventet en svak oppgang på Børsen. Nordnet-analytiker Roger Berntsen ventet en åpning på 0,2 prosent, mens DNB Markets anslo en oppgang på 0,1 prosent.

Børsens tungvektere skyter fart, og ser slik ut ved åpning:

  • Equinor stiger 1,33 prosent.
  • Norsk Hydro stiger 0,62 prosent.
  • Scatec faller 3,44 prosent etter meldingen om at den amerikanske investeringsgiganten Blackrock kjøper seg ytterligere opp i selskapet.
  • Lifecare er foreløpig Børsens taper med et fall på 27,11 prosent. Det skjer etter at tyske selskapet Digid, som Lifecare er eier i, meldte konkurs i Mainz i Tyskland.

Sterkt på Wall Street

Mandag stengte de amerikanske børsene på Wall Street med en sterk oppgang etter positive jobbtall i USA. I mars måned ble det skapt nesten én million nye arbeidsplasser utenfor den jordbrukssektoren.

Oppturen på Wall Street ble også drevet av nyheten om president Joe Bidens foreslåtte infrastrukturplan. Den foreslåtte planen vil koste over 2000 milliarder dollar i sin helhet, og vil delvis finansieres med økt beskatning av store selskaper og rike amerikanere – hvis Biden får viljen sin.

Samtidig er investorene bekymret for økt inflasjon.

– Vi er blitt mer forsiktige. Etter 70 prosent oppgang er det greit å ta litt gevinst og en pust i bakken. Vi er litt nervøse for oppsiden i inflasjonsforventningene og hva det kan ha å si for rentene, sa leder for allokering og globale renter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltning til DN mandag.

– I de kommende månedene vil den få mer vann på møllen, spesielt når vi får gjenåpning og oppdemmet konsum på toppen av stimulipakkene spesielt i USA, sier Chen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.