Hovedindeksen endte ned 0,95 prosent onsdag. Tirsdag endte nedgangen på 0,57 prosent.

Hafnia, Gjensidige, Equinor og Schibsteds aksjer ble blant dagens ti mest omsatte onsdag. Førstnevnte falt 3,67 prosent etter nok et nedsalg fra nest største aksjonær.

Gjensidige falt 5,87 prosent etter å ha lagt frem tall for fjerde kvartal.

Equinor og Aker BP faller kraftig

Equinor endte ned hele hele 2,41 prosent ved børsstenging onsdag. Oljeprisen har falt et halvt prosent det siste døgnet til rundt 86 dollar fatet.

Tidligere i dag meldte Reuters at selskapet vil selge en andel i nigeriansk oljefelt for 10 milliarder kroner.

Norges nest største oljeselskap, Aker BP, falt 2,90 prosent.

Resultatsesongen er i gang

Onsdag ble resultatsesongen for alvor sparket i gang, og blant de største var det forsikringsgiganten Gjensidige som var først ut.

Fjerdekvartalsrapporten var Geir Holmgrens første som konsernsjef i Gjensidige, og fasit ble en omsetning på 8,8 milliarder kroner og et resultat før skatt på 1,69 milliarder kroner. Premieinntektene endte i kvartalet på 8,2 milliarder kroner.

På bunnlinjen var tallene litt under forhåndsestimatene innhentet av Bloomberg, og langt lavere sammenlignet med fjerde kvartal 2021. Resultatfallet skyldes blant annet et tap på investeringsporteføljen på over 600 millioner kroner for året, i tillegg til økte kostnader over hele linjen.

Det ble samtidig foreslått et utbytte på 4,1 milliarder kroner.

Otovo kom også med tall for fjerde kvartal onsdag morgen, et kvartal der både inntekt og underskudd ble doblet fra året før.

Den store nyheten var imidlertid at selskapet har sikret seg en finansieringspakke på over en milliard kroner, hvorav 1,1 milliard utgjør lån fra DNB og Sparebank 1 SR. 200 millioner hentes inn fra eksisterende aksjonærer gjennom en rettet emisjon, som er blitt fullt ut garantert at største eier, AxSol AB.

Otovo stiger rundt 0,4 prosent fra start onsdag.

Svakeste vekst siden 2016

Også i USA har selskapene begynt å legge frem tall for foregående kvartaler, og blant de store teknologiselskapene var det Microsoft som var først ut tirsdag kveld norsk tid.

Giganten har avvikende regnskapsår, og la altså frem tall for sitt andre kvartal.

Omsetningen endte på 52,75 milliarder dollar i andre kvartal mot 51,73 milliarder dollar samme periode året før. Det tilsvarer en vekst på 1,9 prosent, noe som ble den svakeste takten siden 2016.

Selskapet varslet tidligere i januar at det skal si opp så mange som 10.000 ansatte for å kutte kostnader. I andrekvartalsrapporten skrev Microsoft at endringene medførte en kostnad på 1,2 milliarder dollar i andre kvartal.

Tesla legger frem sine kvartalstall onsdag kveld.

Fersk episode av Finansredaksjonen

Bruker du Spotify, finner du episoden her.

Hører du via Iphone, trykker du her.

Eller gå inn på din podkastapp, søk etter «Den politiske situasjonen» – og lytt og abonner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.