Oslo Børs avsluttet forrige uke med oppgang. Fredag steg hovedindeksen 1,59 prosent.

Mandag morgen falt hovedindeksen fra start. Ved 10.30-tiden var nedgangen på nær én prosent. Deretter klatret Hovedindeksen sakte resten av handelsdagen, og da de amerikanske børsene åpnet fikk referanseindeksen et løft. Da Oslo Børs stengte, endte fallet på 0,14 prosent.

Børsen fikk også god drahjelp av oljeprisen, som steg utover mandagen.

Det er stor spenning knyttet til den amerikanske sentralbanken Feds renteheving på onsdag. SEB skriver i en morgenrapport mandag at markedet venter en renteøkning på 75 basispunkter.

– Det er vanskelig å komme unna Fed. I markedet prises det nå inn en overveiende sannsynlighet for nok en trippel renteheving. Det vil i så fall bli første gang siden 1980-tallet at Fed klemmer til med en trippelheving to møter på rad, sa sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank til DN i går søndag.

De toneangivende indeksene på Wall Street avsluttet alle forrige uke med nedgang. De asiatiske børsene Hang Seng og Nikkei 225 er ved 9-tiden mandag svakt i minus, ned henholdsvis 0,59 og 0, 77 prosent.

Tirsdag venter kvartalstallene til Vår Energi og Scatec. På onsdag kommer kvartalstallene til Equinor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.