Analytikerne i Citi, DNB Markets, SEB og Pareto Securities mener byttehandelen, der Schibsted overtar Telenors eierandeler i online rubrikk i Latin-Amerika, gir svært god strategisk mening og synliggjør verdier i selskapet.

Citi skriver at videre forenkling og konsolidering av Schibsteds portefølje gir strategisk mening og at avtalen vil bli godt mottatt av markedet, noe DNB Markets stiller seg bak.

Ifølge Pareto vil handelen være umiddelbart innvannende for Schibsteds omsetning. Meglerhuset skriver at dersom en antar at de tilførte eiendelene har en EV/ebitda-multippel på 15-25 ganger vil dette tilsi et verdiløft på 2-13 kroner per aksje for Schibsted.

SEB er enda mer positive, og mener at implisitte verdien for eiendelene Schibsted tar over i transaksjonen (før transaksjonen) tilsvarer rundt 24 kroner pr aksje. De tror et begrenset beløp var diskontert i kursen før dagens melding.

Schibsted A-aksjen steg 7,4 prosent til 240,70 kroner fredag, omsatt for 372 millioner kroner på Oslo Børs.

Svakt kvartal for Grieg

Ellers falt Grieg Seafood-aksjen etter en svak førstekvartalsrapport.

Analytikerne trekker frem at kvartalet var spesielt for Grieg, preget av svært lave slaktevolum og en kostnadsbase som var høyere enn ventet.

Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets trekker frem resultatene fra Shetland.

-På Shetland taper Grieg elleve kroner pr kilo de produserer, og det er veldig spesielt, sier han til TDN Finans.

Tønseth sier videre at markedet er litt mer sensitive for dårlige tall fra Grieg enn fra andre selskaper i sektoren generelt.

-Grieg er en volatil aksje, så dette er en vanlig respons i markedet, og ikke en uventet reaksjon, sier han.

Nedjusterer

Analytiker Marius Gaard i Swedbank trekker frem at aksjen er ned i tråd med estimat-endringene som må gjøres.

Swedbank nedjusterer estimatene til Grieg for 2017 med fire prosent på bakgrunn av rapporten, og nedjusterer kursmålet på aksjen til 81 kroner fra 83 kroner. Pareto Securities venter derimot venter ikke å gjøre noen estimatrevideringer og beholder kursmålet uendret på 92 kroner.

Grieg Seafood-aksjen falt 3,5 prosent til 68,15 kroner fredag, omsatt for 7,6 millioner kroner på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,42 prosent til 721,14 poeng, omsatt for 3.225 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager Børge Lund «Lunch»
Tegneserieskaper Børge Lund viser hvordan tegneserien «Lunch» lages.
04:42
Publisert: