Hovedindeksen på Oslo Børs faller torsdag morgen og er ned om lag 1,2 prosent.

Blant aksjene som faller mest er det allerede kriserammede riggselskapet Seadrill, som har slitt med svake markeder og rigger i opplag. Nå er selskapet også under etterforskning for korrupsjon og hvitvasking i Brasil.

Meldingen om razzia sendte Seadrill først kraftig ned, før aksjen løftet seg bitte litt igjen, og så falt. Aksjen har stabilisert seg og er i skrivende stund ned 6,5 prosent.

Avviser bestikkelser

I en pressemelding fra statsadvokaten i Brasil kom det onsdag frem at selskaper tilknyttet Seadrill og malaysiske Sapura undersøkes for mulig korrupsjon og hvitvasking i forbindelse med kontrakter de to selskapene har inngått med det statseide Petrobras.

Seadrill skrev i en melding samme dag at deres datterselskap Seadrill Serviços de Petroleo har fått en ransakelsesordre fra det føderale politiet i Rio de Janeiro som en del av den seneste fasen av Operasjon bilvask, en gigantisk antikorrupsjonsaksjon i Brasil.

«Seadrill samarbeider helt og fullt med den pågående etterforskningen», heter det i meldingen.

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Seadrill.

I en melding torsdag skriver Sapura at selskapet på det sterkeste avviser å ha vært involvert i noen form for bestikkelser eller korrupsjon i sin virksomhet i Brasil eller andre steder i verden.

Sapura viser til en tidligere etterforskning av brasilianske myndigheter i 2016 og 2017 hvor selskapet ble renvasket for alle anklager om bestikkelser og korrupsjon. Serviceselskapet sier det vil samarbeide i etterforskningen.

Bred nedgang for tungvekterne

Torsdagens åpning preges ellers av at samtlige av børsens 15 største selskap etter markedsverdi faller.

Hydrogenselskapet Nel har vært blant børsens mest omsatte aksjer over lengre tid med store kurssvingninger. Torsdag faller aksjen rundt åtte prosent og er ned nesten 30 prosent så langt i september.

Nordic Nanovector, som utvikler behandling for krefttyper som er vanskelig å behandle, faller som en stein, og er ned over 18 prosent, etter at selskapet onsdag kveld varslet at det har hentet inn 231 millioner kroner i en rettet emisjon. Bioteknologiselskapet har falt 46 prosent på Oslo Børs det siste året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.