Hovedindeksen på Oslo Børs ender mandagen hele tre prosent opp.

  • Drastisk nedgang for oljeprisen, som ender ned over 13 prosent. Equinor henter seg igjen fra morgentimene og avslutter i overkant av to prosent opp. Det samme med Aker BP som stiger svakt opp til 0,25 prosent ned.
  • Etter nyheter om forskningsfinansiering til Københavns Universitet, stiger medisinselskapet med SoftOx Solutions med over 23 prosent ved børsstenging. Selskapet skal finansiere et team som skal starte arbeidet med å se på effekten av SoftOx sin teknologi til inhalasjon for å motvirke virale og bakterielle infeksjoner i luftveier og lunger.
  • Medisinselselskapet Vistin Pharma avslutter også dagen i pluss – over to prosent, etter å ha startet dagen på over tolv prosent etter å ha presentert resultater for fjerde kvartal.
  • Norwegian-aksjen avslutter dagen over to prosent ned.
  • Frontline fortsetter som en av de mest omsatte aksjene på børsen, og ender mandagen med over 16 prosent opp.

Liten tro på helseselskapene

– Om produktet deres funker som de sier er spørsmålet om det egentlig burde være en kursøkning på 3.000 prosent, heller enn 30. Jeg vet bare at det spekuleres i om det har noen effekt, sier Hermanrud til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.