– Markedet leter etter en retning i dag. Vi har hatt god fart i sjømatnæringen etter nyhetene om beskatningen, men ellers har markedet vært relativt retningsløst, sier megler Eskil Garfjell Hansen i Sparebank1 Markets Nord-Norge.

Han peker på at omtrent halvparten av fallet fra midten av mars har blitt hentet inn igjen.

– Og markedet priser inn at det verste er lagt bak oss. Dette gjelder også Nasdaq-indeksen i USA, sier Hansen.

Equinor, DNB og Mowi troner på toppen over dagens mest omsatte selskaper på Oslo Børs.

  • Equinor opp 0,7 prosent
  • DNB opp 2,5 prosent
  • Mowi opp 0,5 prosent

Spilleselskapet 5th Planet Games, var opp nesten 37 prosent tirsdag og er omsatt for over 140 millioner i dag. Aksjen til det danske selskapet, som blant annet utvikler et Tintin-spill for mobil, er nå opp over 800 prosent siden årsskiftet, og har en markedsverdi på 180 millioner kroner.

Kongsberg Automotive, som endte mandagen ned 17,53 prosent, fortsatte stupet tirsdag, og ved stengning var selskapet ned over 13 prosent. Dermed er oppgangen fra forrige uke nesten halvert. Selskapet er likevel opp nesten 74 prosent siden bunnen 29. april.

Oljeprisen fortsetter så vidt nedover i dag, og endte ned rundt 0,4 tirsdag.

– Vi ser at PMI-tall og Sysselsettingstall forrige uke preller av på markedet, markedet reagerer ikke noe særlig på dette, sier Hansen.

Hansen tror ikke at en eventuell smittebølge nummer to vil påvirke børsene i samme grad som den første smittebølgen, fordi man har lært av tiltakene.

– Jeg tror man kan unngå total nedstengning, og heller isolere sårbare grupper og la samfunnet ellers gå mer normalt.

Revidert nasjonalbudsjett

Tirsdag ble revidert nasjonalbudsjett lagt frem.

Finansdepartementet anslår at norsk økonomi vil gå tilbake med 4,0 prosent i år, noe som i så fall vil bli den verste nedturen siden krigen.

Videre i rapporten skriver departementet at de anslår en vekst på mellom fire og syv prosent i 2021, avhengig av hvor omfattende tilbakeslaget blir.

Les mer om revidert nasjonalbudsjett her:

Regjeringen vil innføre oppdrettsavgift

Tirsdag ble det klart at regjeringen foreslår å droppe den mye omtalte grunnrenteskatten i oppdrettsnæringen, til fordel for en avgift på produksjon av laks, ørret og regnbueørret.

Avgiften settes til 40 øre per kilo produsert fisk, som anslås at vil gi om lag 500 millioner kroner årlig i økte inntekter til kommunesektoren. Inntektene fra avgiften skal fordeles til havbrukskommunene og -fylkeskommunene.

Rent praktisk vil ordningen innføres med virkning fra 1. januar 2021, men innbetales som etterskuddspliktig skatt i 2022. Inntektene fra avgiften skal fordeles til havbrukskommunene og -fylkeskommunene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.