Med over 1,6 milliarder kroner plassert på Oslo Børs er Halvorsen blant de aller største privatinvestorene. Han er også blant de mest belånte.

Ved utgangen av fjoråret hadde investeringsselskapet hans, OM Holding, gjeld til kredittinstitusjoner på 886 millioner kroner – med andre ord skyhøy giring for å satse på oppgang i aksjemarkedet.

Oppgang er det ikke blitt denne uken. Oslo Børs fortsetter å falle, og verdien på Halvorsens portefølje krymper. En oversikt over alle selskapene på Oslo Børs der Halvorsen er blant de største aksjonærene viser at han har papirtap på rundt 73 millioner kroner den siste uken.

Øyelege og trimverv

Til daglig jobber Halvorsen som øyelege på Bærum Øyeklinikk og har styreverv i Trimhuset i Horten og Holmestrand. Samtidig følger han nøye med i aksjemarkedene. Halvorsen kjøper og selger aksjer omtrent hver eneste uke, og har satset stort på fisk.

Han er blant annet nest største aksjonær i Grieg Seafood, som har en markedsverdi på 13,4 milliarder kroner. Det er også her han har lidd det største papirtapet den siste uken – 52 millioner kroner.

Halvorsen er også nest største privataksjonær i forsikringsgiganten Storebrand og blant de aller største i oppdrettsselskapet Austevoll hvor han har papirtap på henholdsvis 18 og én million kroner denne uken.

Kan låne inntil én milliard

Halvorsens 2017-regnskap viser at han har lån fra banken til å kjøpe aksjer for opptil én milliard kroner. Nærmest hele denne finansieringen var da kjørt inn i aksjemarkedet. Ved utgangen av fjoråret hadde han 114 millioner kroner igjen av finansieringen.

Kreditten er gitt med pant i Halvorsens VPS-konto.

I fjor tjente Halvorsen 17,5 millioner kroner, et magert år for øyelegen som året før tjente en halv milliard på investeringer i aksjemarkedet.

Ligger an til kjempefortjeneste

Til tross for kraftig børsfall de siste ukene, både i Norge og i utlandet, er det ingenting som tyder på at Halvorsen skal gå sulten neste år. Lakseaksjene hans har gitt en meget solid avkastning hittil i år.

  • Lerøy Seafood har steget 76 prosent.
  • Austevoll har steget 99 prosent.
  • Grieg Seafood har steget 71 prosent.

Også Storebrand har gitt en tålelig ok avkastning så langt i år. Her sitter Halvorsen på verdier for en kvart milliard. Blant aksjene som har bidratt til å trekke porteføljen noe nedover er Bank Norwegian og Nordic Nanovector som har falt henholdsvis 2,72 og 37 prosent.

Slik ser porteføljen ut

Ved utgangen av 2017 hadde Halvorsen lånt ut aksjer verd 178 millioner kroner til shorting i selskapene Aker BP, Marine Harvest, Lerøy og Sparebanken 1 SR Bank. Beholdning til Halvorsen i de selskapene der han er blant de største aksjonærene ser slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner merket for livet
—Min frue er ikke veldig imponert over dette her, sier daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan.
00:55
Publisert: