Oslo Børs åpner opp tirsdag. Etter en halvtime er hovedindeksen opp 0,3 prosent. Oppgangen tirsdag skjer etter at børsen steg over to prosent mandag. Siden bunnen 23.mars har hovedindeksen på Oslo Børs steget over 20 prosent.

Oljeprisen steg kraftig mandag, og var opp over syv prosent. Tirsdag faller prisen noe tilbake, men et fat nordsjøolje handles fortsatt til nesten 35 dollar fatet. Dette er en oppgang på rundt 30 prosent fra starten av mai.

Resultatrush

Flere selskaper la tirsdag morgen frem resultater for første kvartal:

  • Oppdrettsselskapet Salmar fikk et operasjonelt driftsresultat på 1,06 milliarder kroner i første kvartal. På forhånd var det ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt ventet en et operasjonelt driftsresultat på rundt én milliard kroner. Aksjen stiger rundt syv prosent.
  • It-konsulentselskapet Bouvet fikk et resultat før skatt på 83 millioner kroner i første kvartal 2020, opp fra 69 millioner kroner i samme periode i fjor. Omsetningen økte fra 564 millioner kroner til 641 millioner kroner. Aksjen stiger over to prosent.
  • Bergenbio fikk et driftsresultat på minus 56 millioner kroner. Dette var et større tap enn samme periode i fjor da selskapet endte med et resultat på minus 46 millioner kroner. I slutten av april varslet selskapet at legemiddelet deres bemcentinib var blitt valgt ut av britiske myndigheter til et studie for å undersøke om det har effekt på koronapasienter. Etter nyheten steg verdien på selskapet over 150 prosent. Selskapet handles på cirka samme nivåer som ved stengetid mandag.
  • Interiørkjeden Kid fikk et resultat før skatt på minus 13 millioner kroner i første kvartal. Det er en nedgang fra rundt en halv million i minus i første kvartal 2019. Likevel stiger aksjen markant, og er opp nær fem prosent.

Aksjesalg og emisjon

I en børsmelding før børsåpning tirsdag kom det frem at Skagerak Energi har 15,5 millioner aksjer i Fjordkraft. Dette tilsvarer nesten 15 prosent av aksjene i selskapet.

Salget er gjort til en kurs på 77 kroner aksjen. Totalt er dermed salget på cirka 1,2 milliarder kroner. Aksjekursen til Fjordkraft står før børsåpning i 85,8 kroner. Salget er dermed gjort til en vesentlig rabatt sammenlignet med børskursen. Fjordkraft faller ni prosent, og handles tirsdag morgen til 78 kroner.

Scatec Solar er en av dagens mest omsatte aksjer. Selskapet har fulltegnet en rettet emisjon natt til tirsdag og vil bli tilført 1,968 milliarder kroner fra utstedelse av 12 millioner nye aksjer. Det er gitt en 7,1 prosent rabatt basert på sluttkursen mandag med en tegningskurs på 164 kroner. Aksjen faller nettopp syv prosent, og handles tirsdag til 164,2 kroner.

Ifølge en børsmelding tidligere på mandag skal pengene fra emisjonen brukes til ytterligere investeringer i fornybare kraftverk.

Oppgang i USA

Oppgangen på Oslo Børs kommer etter at Wall Street steg markant mandag.

  • Dow Jones stenger opp 3,85 prosent.
  • Nasdaq stenger opp 2,44 prosent.
  • S&P 500 stenger opp 3,15 prosent.

Oppgangen i USA kom etter farmasiselskapet Moderna steg kraftig gjennom dagen, og var på det meste opp over 30 prosent mot fredagens sluttkurs. Selskapet har nylig lagt frem en kandidat til en koronavaksine som har vist lovende testresultater.

Sentralbanksjef Jerome Powell har kommet med klare advarsler de siste dagene om den store nedsiderisikoen i markedene, og sist uke kom det rekorddårlige makrotall på rekke og rad. Men investorene synes mandag mest opptatt av hans forsikringer om at det sannsynligvis blir bedre igjen en gang over sommeren, eller kanskje først om et år. Powell skal senere tirsdag tale for Kongressen i USA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.