Etter en liten opptur på torsdag fortsetter den negative trenden på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen faller 1,06 prosent fra start.

Flere eksperter mener Oslo Børs trolig er i starten på en korreksjon som gjerne kan fortsette en stund til. Nedgangen er foreløpig på rundt fem prosent siden toppen 19. januar.

Det har vært en blandet ukesavslutning på de asiatiske børsene, mens USA fikk en liten opptur torsdag.

Markedene preges av usikkerhet som følge av kampen mellom småsparere og hedgefond i USA. Amerikanske politikere har begynt å engasjere seg, og Kongressen vil nå holde en høring om tilstanden i finansmarkedene, ifølge Reuters.

Oljeprisen stiger 0,11 prosent til 55,46 dollar/fatet.

Opptur etter havvindavtale

Marinteknologi-selskapet Teco2030 er det eneste selskapet på Oslo Børs som presenterer fjerdekvartalstall fredag, og resultatet ble et underskudd på 27 mill. i 2020. Aksjen faller 1,59 prosent etter nyheten.

Oljeselskapet Equinor skriver ned verdien av sitt LNG-prosjekt i Tanzania med 982 millioner dollar, opplyses det i en melding fredag. Det tilsvarer om lag 8,5 milliarder norske kroner. Aksjen reagerer ned 0,8 prosent.

Energiselskapet Magnora har inngått en avtale med et ukjent globalt offshore energiteknologi- og serviceselskap om å etablere et felles selskap innen havvind, Magnora Floating Wind. Aksjen spretter opp 10,09 prosent.

Seismikkselskapet Seabird Exploration meldte at selskapet har kuttet kostnader ved å blant annet kvitte seg med 65 prosent av de ansatte. Aksjen faller 6,17 prosent.

Hydrogen-selskapet NEL er en annen aksje som faller kraftig, med en nedgang på 5,6 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.