Det ser ut til å bli femte dag på rad med nedgang på Oslo Børs. Hovedindeksen faller 1,04 prosent fra start, og er dermed ned over tre prosent siden 19. januar.

Dermed lar ikke børsen seg inspirere av gårsdagens oppgang på Wall Street, men heller av dagens sure stemning på de asiatiske børsene.

Det er stor spenning knyttet til kvartalspresentasjoner fra store selskaper senere i uken, samtidig som investorene må forholde seg til usikkerheten rundt vaksineringen og forhandlingen om president Joe Bidens støttepakke i USA.

– Kanskje drives noe av skuffelse omkring vaksinene, ett selskap meldte seg ut av vaksinekappløpet i går, og for Europa blir vaksine-leveransene vesentlig mindre enn ventet på kort sikt, skriver makroøkonom Kelly Chen i DNB Markets' morgenrapport.

Oljeprisen faller 0,75 prosent til 55,50 dollar/fatet, og er nå ned to prosent de siste to ukene.

Polarcus stuper på dårlige nyheter

Polarcus-aksjen stuper 28 prosent, etter at det ble kjent at selskapet misligholder lån. I en børsmelding opplyser selskapet at det har brutt sine lånebetingelser og misligholdt sine forpliktelser, etter at långiverne ikke har villet gi ytterligere betalingsutsettelser etter 25. januar.

Tirsdag ble det kjent at Teco 2030 lanserer en brenselcelle-container samt en brenselcelle-modul for marint bruk. Konsernsjef Tore Enger opplyste i børsmeldingen at selskapet venter at disse to produktene vil være de mest utnyttede brenselcelleløsningene innen den maritime- og offshoreindustrien. Teco 2030-aksjen stiger to prosent på nyheten.

Kongsberg Automotive har sett selskapets aksjekurs stupe hele 28 prosent siden 6. januar. Nå har selskapet ansatt bransjeveteranen Joerg Buchheim som ny konsernsjef. Nyheten blir møtt med likegyldighet av markedet, som svarer med å sende KOA-aksjen opp 0,17 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.