Hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,03 prosent onsdag, etter å ha falt nesten tre prosent på en uke.

Utviklingen har vært noe retningsløs og avventende, i tråd med trenden internasjonalt. Det så lenge positivt ut på Wall Street i går, men det endte med nedgang på alle de tre ledende indeksene. I Asia har det vært en meget blandet utvikling i dag.

Onsdag er det knyttet spenning til ny rentebeslutning fra den amerikanske sentralbanken (FED). Analytikere tror FED kommer til å beholde dagens rentenivå.

Oljeprisen stiger 0,25 prosent til 56,20 dollar/fatet.

– Markedet er nå i en «vent og se»-modus, i påvente av hvordan koronarelaterte nedstengninger utvikler seg de neste ukene, sier ING Economics, ifølge Reuters.

Høy Røkke-aktivitet

Eiendomsselskapet Borgestad varsler om massive tap på kjøpesenter i Polen. I en børsmelding går det frem at det tar nedskrivninger på 107 millioner kroner på Agora Bytom-prosjektet. Borgestad-aksjen faller 0,64 prosent.

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker opprettholder et høyt aktivitetsnivå når det gjelder nye planer innen fornybar energi. Onsdag ble det kjent at Aker-eide Aker Horizons og Aker Offshore Wind inngår en samarbeidsavtale med Statkraft om å utforske muligheter for samarbeid om havvindprosjekter på norsk sokkel.

Det ble også meldt om at Aker Horizons har inngått en avtale om kjøp av Rainpower Holding, som selskapet vil bruke som en plattform til å bygge et teknologiselskap som skal utvikle vannkraft. Aker Horizons vil eie 100 prosent av Rainpower og bidra med om lag 100 millioner kroner i kapital for å utvikle selskapet videre.

Aker-aksjen stiger 2,45 prosent og Aker Offshore Wind-aksjen stiger 14,2 prosent.

Telenors malaysiske datterselskap, Digi, fikk et svakere resultat i fjerdekvartal 2020 enn samme kvartal året før. Telenor-aksjen faller 0,86 prosent på nyheten. Kvartalspresentasjonen for Telenor ASA kommer 2. februar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.