Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet nokså flatt fra start mandag morgen, og der ble den liggende gjennom hele dagen og endte nesten helt uendret, ned 0,07 prosent til 1300,03 poeng.

Børsen har lagt bak seg flere uker med hyggelig oppgang, blant annet som følge av høyere oljepriser. Nordsjøolje ble mandag ettermiddag omsatt for godt over 94 dollar fatet, og kombinert med den knallsterke dollaren er dette godt nytt for de norske selskapene innen oljesektoren.

PGS og TGS stiger

Dagens store aksjenyhet finner vi i seismikkmarkedet.

De to norske selskapene og konkurrentene TGS og PGS har til slutt funnet sammen. Begge er notert på Oslo Børs og har vært yndede investeringsmuligheter for både småsparere og profesjonelle privatinvestorer. For aksjonærene har det vært høye topper og dype bølgedaler.

Mandag var det god stemning.

Helt fra start steg PGS-aksjen tosifret, mens TGS gikk helt motsatt vei. Men utover dagen fikk investorenen tenkt seg litt nøyere om og sendte også TGS-aksjen.

PGS endte opp 21,05 prosent, mens TGS steg med 8,68 prosent.

TGS har tidligere lagt flere milliarder kroner på bordet for seismikkbiblioteket til PGS. Den gangen ble budet avvist.

It-fall for tidligere børskomet

I en helt annen sektor skjedde det også ting før børsåpning. Den tidligere børskometen Nordic Semiconductor, som fortsatt prises til mer enn 20 milliarder kroner, kom med nedslående nyheter til markedet.

Som følge av lavere salgsutvikling enn anslått indikerer foreløpige tall at inntektene vil ende et sted mellom 135 og 140 millioner dollar i tredje kvartal. Tidligere guiding var på 145-165 millioner dollar. Bruttomarginen i kvartalet ventes til 50-51 prosent, mot tidligere ventet 52 prosent.

Selskapet merker svakere etterspørsel i sine kjernemarkederog har ikke sett tegn til forbedringer slik det hadde ventet i andre halvdel av året, opplyser selskapet.

Aksjen falt 9,95 prosent. Sist gang aksjen falt så mye i løpet av en børsdag var etter selskapet la frem resultater for første kvartal i april i år.

Nordic Semiconductor vil ikke komme med guiding for fjerde kvartal før tallene for tredje kvartal legges frem i midten av oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs børskommentator har ett godt råd om daytrading: – Glem det
DNs kommentator Thor Chr. Jensen forklarer deg hva daytrading egentlig er.
03:29
Publisert: