Norwegian, Equinor og DNB er blant tungvekterne som drar indeksen på Oslo Børs ned en og en halv time ut i handelen onsdag.

Halv 11 faller indeksen med 1,5 prosent og ligger på 733,5 poeng.

Fallet på oljeprisen tiltar og ligger rundt to prosent. Et fat nordsjøolje handles for 31,77 dollar fatet.

  • Norwegian faller 6,12 prosent
  • DNB faller 3 prosent
  • Equinor faller 1,7 prosent

Det var ventet at Oslo Børs ville åpne ned etter en uke med vekst. Før helgen og frem til onsdag har indeksen steget med over fem prosent. Siden bunnpunktet 23. mars har indeksen steget med 17 prosent.

Fallet var ventet fordi Wall Street falt i handelen tirsdag kveld og nyheten onsdag morgen om at EUs finansministere ikke ble enige om krisepakke etter å ha forhandlet i seksten timer.

Det meldte sjefen for finansministrene i EU, Eurogruppen, portugisiske Mario Centeno selv på Twitter.

Wall Street holder åpent i påsken

På grunn av påskeferien er det halv dag onsdag, og Oslo Børs stenger handelen klokken ett. I USA holder ikke Wall Street stengt utenom langfredag 10. april.

Møtet mellom Saudi-Arabia og Russland skjærtorsdag, der også Norge skal delta, ventet å bevege markedet fordi mulige kutt i produksjonen kan bidra til å heve oljeprisen. Tall fra det amerikanske arbeidsmarkedet kommer også i påsken.

Administrerende direktør i Holbergfondene Magny Øvrebø advarte imidlertid tirsdag om å tro at man kan tjene kortsiktig på et hopp når børsen åpner igjen tirsdag neste uke.

Torje Gundersen i DNB Asset Management påpekte at Wall Street kan være priset for høyt ettersom markedet belager seg på at økonomiene vil hente seg inn raskere enn det han mener det er grunnlag for.

Gundersen fortalte til DN tirsdag at han og hans team i DNB Asset Management har mest tro på et «U-scenario», altså en langsom bedring i den økonomiske veksten, heller enn et kjapp oppsving når tiltak mot smitte opphører:

– Summa summarum så er Wall Street priset for positive nyheter heller enn det er tatt høyde for dårlige nyheter, eller fraværet av gode nyheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.