Oslo Børs falt 1,02 prosent på mandag etter å ha avsluttet forrige uke med ny rekord. Hovedindeksen sluttet på 990,91 poeng, og er dermed tilbake under den symbolske 1000-poengsgrensen som ble brutt for første gang på fredag.

Det norske aksjemarkedet følger andre europeiske børser nedover, og tynges også av et fall i oljeprisen. Wall Street åpner også ned på mandag.

Solenergiselskapet Scatec er blant aksjene som faller kraftig, og sluttet ned 8,65 prosent. Aksjen har gått mer en tregangeren det siste året.

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets sa til Dagens Næringsliv på søndag at han så for seg at investorer kommer til å sikre gevinster etter sterk økning i de fleste markeder de siste månedene. Enkelte grønne aksjer, som har gjort det bedre enn de fleste, kan være spesielt utsatt, advarte han.

Hydrogenselskapet Nel var mest omsatt, og falt 5,55 prosent.

Seismikkselskapet TGS kom med en oppdatering i forkant av resultatrapporten for fjerde kvartal i februar, der det varsler om nedskrivninger på opptil 90 millioner dollar i perioden. Det førte til at aksjen falt 5,3 prosent.

Akva Group meldte på sin side at selskapet ble utsatt for et dataangrep i helgen, og at flere av systemene er nede. Aksjen falt til slutt 4,23 prosent, etter at ledelsen bekreftet at det dreier seg om et løsepengevirus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.