I en melding kommer det frem at selskapet forbereder notering på markedsplassen Euronext Growth, som hører til Oslo Børs, innen ett år. Meglerhuset Arctic Securities er hyret inn for å bistå i noteringsprosessen.

Fra før av er Otovo registrert på Oslo Børs' liste over unoterte selskaper (NOTC).

Selskapets omsetning falt med 24 prosent i 2020. Omsetningen endte på 147 millioner kroner, mot 193 millioner kroner i 2019.

På vei mot å bli ledende i Europa

– Otovo er en skalerbar markedsplattform for energiinstallasjoner og er på vei mot å bli den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim i meldingen.

– Vår plattform er fremragende på å redusere prisene på solcellepanel og installasjoner. Det fører til betydelig avkastning på investering for kundene, som også har tilgang til attraktive og økende subsidier til grønn energi, understøttet av EUs «Green Deal». Mens vi forbedrer det neste steget i Otovos reise, ser vi frem til å invitere nye aksjonærer inn i selskapet, sier Thorsheim videre.

Per i dag er Otovo til stede i Norge, Sverige, Spania, Frankrike, Italia og Polen. Otovo har det svenske konsernet Axel Johnson, forvaltningsgiganten KLP og det statlige fornybarfondet Nysnø som sine største aksjonærer.

Fått merke korona

Det har gått nøyaktig fem år siden Otovo-gründerne for første gang fortalte om selskapet, i en artikkel i DN.

Omsetningen økte år etter år, samtidig som selskapet gikk inn i stadig nye markeder. I 2019 vant selskapet DNs kåring «årets gründer» i klassen for vekstselskaper rettet mot forbrukere. I dag formidler Otovo salg av solcellepaneler til hus i Norge, Sverige, Spania og Italia, og for ett år siden varslet solcelleselskapet at det vil inn i Brasil.

Huseier: –Jeg har ikke tenkt på strømprisen siden vi fikk solcellepanelene
Kan gi 18 år med gratis strøm.
02:13
Publisert:

Da koronapandemien traff verden for alvor i mars stoppet derimot veksten opp. I første halvår 2020 falt omsetningen med ti prosent og underskuddet økte.

– Den korte versjonen er at først var Kina i «lockdown», og så Europa. Det gjør at det ble skvis på installasjon, så på salg og så installasjon igjen. Det har vært et tungt første halvår og ikke den veksten vi liker å se, sa Thorsheim til DN i midten av juli i fjor.

Otovo valgte derfor å droppe et lønnsomhetsmål for Skandinavia som var på trappene tidlig i 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.