Flyr hentet i mai inn 250 millioner kroner i frisk egenkapital. Dette var tredje pengeinnsamling på litt over ett år. Da Flyr denne gangen hentet penger var det til 1,20 kroner per aksje.

Flere profilerte investorer dukket dermed opp som største aksjonærer etter innhentingen:

  • Øystein Stray Spetalen sto gjennom sitt Tycoon Industrier oppført med rundt 2,8 millioner aksjer til en verdi av 3,2 millioner kroner.
  • Arne Fredly sto gjennom sitt Apollo Asset Limited oppført med 2,9 millioner aksjer til en verdi av 3,3 millioner kroner.
  • Ketil Skorstad sto gjennom sitt Tigerstaden oppført med rundt 1,7 millioner aksjer til en verdi av to millioner kroner.

Flyr-aksjen steg 5,7 prosent fredag etter det ble kjent at Spetalen, Fredly og Skorstad, som gjerne blir omtalt som «bjellesauer», hadde kjøpt aksjer. På sitt høyeste var Flyr-aksjen opp ti prosent på fredag, men har samlet falt over 40 prosent etter pengeinnhentingen.

DN skrev mandag at samtlige av disse solgt seg noe ned, ifølge ferske aksjonærlister. Nå er Spetalen helt ute av listen av blant de 50 største aksjonærene.

Samtidig har Fredly solgt unna 100.000 aksjer og står nå oppført med 2,8 millioner aksjer, mens Skorstad har solgt 260.000 aksjer i salg som trolig fant sted onsdag eller torsdag forrige uke.

Tre kapitalinnhentinger

Flyr har siden oppstarten i fjor hentet inn omtrent 1,1 milliarder kroner i frisk kapital. Det var labre passasjertall på grunn av omikron som fikk skylden for den siste av tre pengeinnhentingene. Og selskapets aksje fikk juling på Børsen.

Prisen per aksje var på 1,2 kroner, som gir en rabatt på 40 prosent hvis man sammenligner den med sluttkursen dagen før som var på to kroner. Det førte til at aksjen stupte ned over 30 prosent.

– Den forrige prosessen startet vi i november. Vi fikk inn pengene før omikron-varianten slo til, og før Ukraina-krigen deretter sørget for høyere drivstoffpriser, sa administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr til DN.

«Tapsprosjekt»

Markedet var heller ikke nådig over sin dom over pengehentingen, som kom bare noen måneder etter forrige som havnet på konto i januar i år. DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard kalte Flyr et «tapsprosjekt» og understreket at de regner med at det ferske flyselskaper igjen må ut å hente mer penger til vinteren. Investor og Flyr-aksjonær Jan Petter Sissener var særlig overrasket over størrelsen på rabatten.

– Jeg er veldig overrasket over rabatten og jeg synes meglerhusene har gjort en dårlig jobb på forhånd, sa han til DN.

Det var meglerhusene Carnegie og Arctic Securities som bisto Flyr med kapitalinnhentingen.

Flyrs Underskudd etter skatt endte i årets første kvartal på 210,7 millioner kroner. De siste 12 månedene har Flyr et underskudd på nærmere 650 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.