Investorene Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen har redusert sine aksjeposter i bildelselskapet Kongsberg Automotive.

Det fremgår av ferske aksjonærlister i Infront onsdag.

Spetalen kom inn i Kongsberg Automotive i emisjonen som ble fullført mandag forrige uke. Gjennom selskapene Tycoon Industrier as og Saga Tankers sikret investoren seg til sammen 740 millioner aksjer i selskapet.

Av de ferske aksjonærlistene onsdag går det frem at Spetalen, gjennom Tycoon, har kvittet seg med 42,85 millioner aksjer. Dermed har Tycoon-beholdningen blitt nær halvert siden fullføringen av emisjonen. Spetalen eier nå rett over en halv milliard aksjer i Kongsberg Automotive gjennom Tycoon og Saga Tankers. Samlet har Spetalen en eierandel på 7,35 prosent.

Arne Fredly, som også tok del i emisjonen, har redusert sin beholdning i Kongsberg Automotive med samme antall aksjer som Spetalen. Gjennom Apollo Asset Limited sitter Fredly nå på 507,5 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 7,34 prosent.

Listen har et tidsetterslep, som gjør at både Fredly og Spetalen kan ha solgt eller kjøpt aksjer som ikke er registrert ennå.

Har sikret seg gevinst

Investorene tok begge del i emisjonen som altså ble fullført forrige uke. Tegningskursen i emisjonen ble satt til 10 øre, en betydelig rabatt til aksjekursen på børsen.

Siden fullføringen av emisjonen har Kongsberg Automotive-aksjen blitt handlet både på Oslo Børs og minibørsen Merkur Market, men til to helt forskjellige kurser. Sluttkurs for Kongberg Automotive-aksjen på Oslo Børs var tirsdag 0,25 kroner, mens den på Merkur Market endte på 0,14 kroner.

Legger man til grunn at Spetalen og Fredly betalte 10 øre per aksje i emisjonen, betyr det uansett at de to investorene har sikret seg gevinster på nedsalgene i Kongsberg Automotive.

E24 meldte tirsdag at både Spetalen og Fredly hadde startet nedsalget i Kongsberg Automotive.

To forskjellige markedsplasser

Onsdag forrige uke omtalte DN kapitalfondet Teleois Capital, og deres kjøp og salg av aksjen på Merkur Market og Oslo Børs.

Selve selskapet er notert på Oslo Børs, men de nye aksjene selskapet selger i sin kapitalinnhenting er notert på Merkur Market, der prisen er mye lavere. Disse aksjene er tildelt investorene som tegnet seg i kapitalutvidelsen, og mange av dem antas å ønske å selge aksjene, noe som i så fall vil gi et salgspress i aksjen.

Slik ble Merkur symbolet på Oslo Børs
– Vi har til og med oppkalt en markedsplass etter Merkur, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs.
03:10
Publisert:

Kapitalfondet Teleios Capital er en av de største eierne i Kongsberg Automotive og brukte den såkalte arbitrasje-muligheten til å selge 51,5 millioner aksjer dyrt – og kjøpe like mange billig onsdag forrige. Det ga en gevinst på 24 øre per aksje, totalt 12 millioner kroner.

Torsdag samme uke gjorde fondet det igjen, og onsdag denne uken kommer nok en melding om at fondet har kjøpt åtte millioner aksjer på Merkur Market, og solgt samme antall på Oslo Børs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.