Øystein Stray Spetalen (58) har ifølge oppdaterte aksjonærlister kjøpt rundt 450.000 aksjer i Aker Horizons, Kjell Inge Røkke og Akers nye eierselskap for fornybare satsinger.

I dag er disse aksjene verdt rundt 16 millioner kroner og gjør Spetalen til 42. største aksjonær i selskapet. Aksjene er kjøpt gjennom Spetalens eget investeringsselskapet Tycoon Industrier.

Spetalen har foreløpig ikke besvart DNs henvendelse.

I sonen

Spetalen har gjort det svært godt på børsen den siste tiden. I midten av februar anslo DN at den kjente investoren på det tidspunktet hadde en samlet papirgevinst på nesten 300 millioner kroner på å være hjørnesteinsinvestor i børsnoteringer.

En av de største suksessene var investeringen i hydrogenselskapet Everfuel, hvor det Spetalen-dominerte selskapet Saga Pure var en av de større aksjonærene. I februar ble det kjent at selskapet hadde realisert investeringen med en bokført gevinst på 260 millioner kroner.

Ifølge aksjonærovervåkningstjenesten Holdings er Spetalens tre største offentlig kjente posisjoner i dag Saga Pure, teknologiselskapet Arribatec Solutions og gruveselskapet Rana Gruber.

Aksjonærlister kommer med et par dagers etterslep. Spetalen kan derfor ha økt eller redusert sin beholdning i løpet av de siste to dagene.

Satser grønt

Aker Horizons ble etablert av Aker og dets hovedeier Kjell Inge Røkke i fjor og fungerer som et eierselskap for blant annet havvindselskapet Aker Offshore Wind og karbonfangst- og lagringsselskapet Aker Carbon Capture. Begge har hatt en helt eventyrlig børsreise siden de ble notert på markedsplassen Euronext Growth i fjor.

Aker Horizons ledes av Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian Røkke.

Horizons Kristian Røkke på NHO-konferansen tidlig i januar: – Det kjennes ut som vi er en del av en revolusjon verden knapt har sett maken til
Aker Horizons Kristian Røkke ble intervjuet av Siri Lill Mannes på NHOs årskonferanse.
02:01
Publisert:

I Aker Horizons-porteføljen ligger også Mainstream Renewable Power, som Aker nylig kjøpte 75 prosent av, samt hydrogenselskapet Aker Clean Hydrogen.

Aker Clean Hydrogen blir børsnotert på Euronext Growth i dag, torsdag 11. mars. Selskapet har nylig hentet inn over tre milliarder kroner i en kapitalinnhenting, en såkalt rettet emisjon.

Aker Horizons prises til rundt 20 milliarder kroner på børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.