Øystein Stray Spetalens grønne investeringsselskap Saga Pure la onsdag morgen frem resultater for fjerde kvartal og helåret 2020.

Selskapet fikk et driftsresultat på 213 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 41 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsinntektene endte på 225 millioner kroner i kvartalet, opp fra 45,9 millioner kroner i samme kvartal året før.

I en børsmelding skriver selskapet at det etter kvartalets slutt realiserte investeringen det hadde gjort i et annet børsnotert selskap, Everfuel. Realiseringen ga en nettogevinst på 260 millioner kroner, ifølge selskapet.

Det bidro til å løfte Saga Pures kontantbeholdning til 800 millioner kroner per midten av februar i år.

– For øyeblikket evaluerer vi en rekke investeringer i selskaper som har potensiale til å bli ledende i sitt felt. Samtidig opprettholder vi en solid kontantposisjon for å sikre at vi er finansielt robuste og fleksible, sier Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen i en melding.

Emisjonsrush

Da investeringsselskapet byttet navn fra Saga Tankers til Saga Pure i fjor høst, innebar det også en strategiendring til investeringer innen blant annet fornybar energi.

Selskapet var svært aktivt i kapitalmarkedet i fjor.

Bare i løpet av fjerde kvartal gjennomførte selskapet fem rettede emisjoner, der det ble hentet til sammen 297,5 millioner kroner i friske penger.

Som følge av de mange emisjonene, og de påfølgende reparasjonsemisjonene, har Øystein Stray Spetalen fått sin andel vannet ut, men er fortsatt største eier med 42 prosent av aksjene i selskapet.

I slutten av januar ble det kjent at selskapet har søkt om opprykk til hovedlisten på Oslo Børs. Selskapet er i dag notert på Euronex Expand (tidligere Oslo Axess), der det har en markedsverdi på 1,8 milliarder kroner.

2019: Øystein Stray Spetalen sendte video av bilen sin til DN-kommentator med følgende bemerkning: «Det er helt fantastisk å være rik og kjøpe man hva vil»
Eposten med videoen kom som en reaksjon på en børskommentar på trykk i DN: https://www.dn.no/motor/oystein-stray-spetalen/porsche/norwegian/denne-porschen-kjopte-oystein-stray-spetalen-for-gevinsten-fra-norwegian-emisjonen/2-1-601055
00:43
Publisert:

Har steget kraftig på børsen

Etter at navn- og profilendringen ble kjent i fjor høst, har investorene sendt Saga Pure-aksjen kraftig opp. Siden midten av oktober er oppgangen på over 300 prosent, og aksjen blir i dag omsatt til rett under fire kroner.

Den foreløpige toppnoteringen kom i starten av januar, da sluttkursen endte på 5,5 kroner. Siden den gangen har Saga Pure imidlertid falt rett over 30 prosent på børsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.