Investor Øystein Stray Spetalen har solgt alle sine litt over 18 millioner aksjer i minilagerselskapet Self Storage Group, ifølge en melding fredag.

Aksjene er solgt til kurs 27 kroner, som utgjør et salg for 496 millioner kroner.

Også Self Storage Groups styreleder Martin Nes, som også er en av Spetalens nærmeste medarbeidere, har solgt alle sine aksjer for ni millioner kroner, fremkommer det av en melding.

Ved børsåpning fredag morgen falt Self Storage Group-aksjen umiddelbart rundt ti prosent. Om ettermiddagen var fallet redusert til rundt seks prosent.

Med siden børsnotering

Spetalen har hatt en meget hyggelig reise i Self Storage Group. Milliardæren kontrollerte allerede over en tredjedel av selskapet da det gikk på børs i 2017. Siden den gang har aksjen steget over 110 prosent på Oslo Børs.

Dermed har Spetalen trolig mer enn doblet sin opprinnelige investering.

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Øystein Stray Spetalen.

I løpet av årene på børs har Spetalen latt seg vanne ut noe og eide før dette nedsalget 22,24 prosent av aksjene i Self Storage Group. Antall eide aksjer har imidlertid økt etter at han i juni i fjor gikk inn med nye 40 millioner kroner da selskapet hentet en kvart milliard i forbindelse med et oppkjøp av Eurobox Minilager.

Da ble pengene hentet til kurs 19,25 kroner. Nå står aksjekursen i 28,6 kroner – altså en oppgang på nærmere 50 prosent på litt over et halvt år.

Øystein Stray Spetalen sendte video av bilen sin til DN-kommentator med følgende bemerkning: «Det er helt fantastisk å være rik og kjøpe man hva vil»
Eposten med videoen kom som en reaksjon på en børskommentar på trykk i DN: https://www.dn.no/motor/oystein-stray-spetalen/porsche/norwegian/denne-porschen-kjopte-oystein-stray-spetalen-for-gevinsten-fra-norwegian-emisjonen/2-1-601055
00:43
Publisert:

Hedgefond inn på eiersiden

Kjøperen av aksjene er tilsynelatende det New York-baserte hedgefondet Centerbridge Partners som nå seiler inn som ny hovedeier i Self Storage Group med 23,28 prosent av aksjene i selskapet. I en melding blir det opplyst at Arctic Securities har fungert som rådgiver for hedgefondet i forbindelse med aksjekjøpet.

Centerbridge Capital spesialiserer seg på gjeldsfinansierte oppkjøp, selskaper i pressede situasjoner og vanskeligstilte obligasjoner, men også mer tradisjonelle investeringer i eiendomssektoren.

Dobbel nedgradering

Ifølge en analyse torsdag kveld har meglerhuset DNB Markets allerede dobbeltnedgradert aksjeanbefalingen på Self Storage Group til salg fra kjøp, mens kursmålet økes til 26 kroner per aksje, fra tidligere 25 kroner, ifølge TDN Direkt.

Aksjen sluttet torsdag til 28,6 kroner.

«Vi forventer fortsatt inntjeningsvekst for selskapet, men etter den siste tids kursoppgang er aksjen for høy etter vårt syn. Verdsettelsen ser strukket ut og våre fjerdekvartalsestimater impliserer nedsiderisiko mot konsensus», skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

Spetalens aksjesalg er gjort gjennom investeringsselskapene Feok as og Ferncliff Tih as, mens Martin Nes har solgt gjennom sitt Hanekamb Invest as.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.