Tycoon Industrier as, et selskap kontrollert av investor Øystein Stray Spetalen, har lastet opp i farmasi-selskapet Photocure og kjøpt 273.506 nye aksjer i selskapet.

Det går frem av ferske aksjonærlister mandag. Kjøpet gjør Tycoon og Spetalen til 10. største eier i selskapet. Ifølge nettstedet tekinvestor.no kjøpte Spetalen seg inn i Photocure i slutten av januar, men det var først nå at han dukket opp på listen over de 30 største aksjonærene i selskapet.

Samtidig har lillebroren, Eigil S. Spetalen gjennom Kristianro as kjøpt 8.828 aksjer, som gjør han til 15. største eier. Eigil Spetalen har ifølge listene hatt aksjer i selskapet siden 9. desember i fjor.

Det er tankrederen Herbjørn Hansson og sønnen Alexander Hansson gjennom High Seas as som er kontrollerende eier i Photocure, med en aksjepost på 10,19 prosent.

Behandling for blærekreft

Photocure har siden i fjor senhøst hatt en sterk oppgang på børs, og er opp 78,34 prosent siden sent i november i fjor. Sluttkurs fredag forrige uke var 112 kroner.

Selskapet ble startet av broren til Herbjørn Hansson, og utvikler behandling for blærekreft.

Aksjonærlistene blir oppdatert hver mandag og kommer med tre dagers etterslep, som gjør at Spetalen kan ha kjøpt eller solgt aksjer i mellomtiden.

Fredag forrige uke kunngjorde Photocure at det har fått patent i USA som dekker bruk av Hexvix som neoadjuvant terapi, i behandling av blærekreft hos pasienter med planlagt cystektomi, eller fjerning av bæren, som oftest urinblæren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.