Tirsdag morgen ble det kjent at Pål Wibe blir ny administrerende direktør etter nesten seks år i sjefsstolen i Europris.

Nyheten skapte børsfest for XXL, mens Europrisaksjonærene ble påført et tap på rundt 254 millioner kroner. Aksjen endte ned 4,44 prosent tirsdag.

Jan Petter Sissener er den tiende største aksjonæren i Europris gjennom fondet Sissener Canopus, og har selv blitt påført et tap på nær 4,6 millioner.

– Det er bare å gratulere XXL. Wibe og teamet hans har gjort en fenomenal jobb, sier Sissener.

Tror ikke Wibe selger aksjene

Likevel mener den erfarne investoren at børsfallet er en overreaksjon.

– Det er en overreaksjon, og det er to grunner til at jeg mener det: Jeg tror man overvurderer betydningen til Wibe, og man er redd for at hans to millioner aksjer kommer ut for salg, sier Sissener.

Wibe sitter på like over to millioner aksjer i Europris som han har hatt siden Europris gikk på børs i 2015. Dermed har overgangen til XXL påført Wibe et papirtap på i overkant av tre millioner kroner på tirsdag.

I meldingen fra Europris kommet det frem at XXL har gitt Wibe tillatelse til å stille som kandidat til et styremedlemsverv i Europris ved neste mulighet. Dette har Sissener bitt seg merke i.

– Jeg tror ikke alle har fått med seg at planen er at han skal inn igjen i styret. Da tror jeg ikke han kommer til å selge alle aksjene sine. Jeg tror heller han har fått et tilbud han ikke kan motstå, sier investoren.

«Hvis noen greier det, er det ham»

Sissener er tydelig på at Wibe og teamet hans har gjort en kjempejobb med å snu Europris.

– Men nå er jobben gjort. Skuta er på rett kjøl, og når et tankskip er på rett kjøl, kan det gå langt.

Selv er Sissener overbevist om at organisasjonen i Europris er sterk nok til å fortsette.

– Vi får se hva han greier i XXL.

– Tror du han klarer å snu skuta der også?

– For å si det sånn, hvis noen kan greie det, er det ham. Det må en ordentlig rydding til, det er det ingen tvil om, sier Sissener.

I Europris har Wibe en fastlønn på 4,1 millioner kroner, ifølge årsregnskapet for 2018, og ifølge ham selv vil ikke fastlønnen og pensjonen blir veldig mye bedre i XXL. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.