Pareto Securities har truffet godt med sine aksjeanbefalinger i år. Mens den bredere OSEBX-indeksen på Oslo Børs så langt er rundt 11 prosent, er Paretos månedsportefølje opp over 40 prosent.

Før jul har meglerhuset spurt sine aksjeanalytikere om å gi sine beste anbefalinger for neste år: En trygg og traust – og en mer dristig, med høyere risiko «og dertil høyere oppside», som meglerhuset påpeker i en oppdatering.

 

Her er Paretos anbefalinger:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 • Flyselskapet Norwegian. Pareto trekker frem selskapets langdistansesatsing, og tror at flere kan få øynene opp for den. Det vil kunne gi stor aksjeoppside. 
  «Norwegian kan ha mye å gå på i 2017, og vi har et kursmål på 500 kroner», skriver Pareto, mot sluttkurs bitte lille julaften på 280,50 kroner.
 • DNB og Protector Forsikring. Pareto ser store utbyttemuligheter i DNB, mens Protector-aksjen kan avslutte 2016 nær årslaveste. Pareto tror på gjenopprettet tillit og mulig reprising av Protector neste år.
 • Statoil og DNO. Med et oljeprisanslag neste år på 60 dollar fatet i snitt, regner Pareto med en oljeprisoppgang på rundt 15 dollar fatet fra lille julaften. Dét vil oljeaksjer nyte godt av, og meglerhuset ser muligheter for økt utbytte til aksjonærene, aksjetilbakekjøp «eller spennende oppkjøp» i Statoil. Samme oljeprisutvikling vil slå enda kraftigere ut for DNO, som har mesteparten av sin virksomhet i de kurdiske områdene nord i Irak.
  Pareto ser dessuten det lille færøyske oljeselskapet Faroe Petroleum som en joker. Den London-noterte aksjen er billig.
  «En lignende reise som vi i år har sett i Aker BP kan ikke utelukkes, uten sammenligning for øvrig», skriver Pareto. Aker BP-aksjen er så langt i år opp nesten 170 prosent.

Hevede øyenbryn

 • Høegh lng og Avance Gas. Høegh lng har lange kontrakter og dermed liten nedside, og bør ifølge Pareto være et godt valg for investorer som vil sove godt om natten. Avance har sterke aksjonærer, og aksjen kan gå dersom ratene svinger litt opp.
 •  Oppdrettsaksjer. Pareto tror på nesten hele sektoren, men er mest positiv til Lerøy Seafood Group og John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvest. Scottish Salmon Company er blitt straffet på børsen, og kan oppleve en reprising, tror meglerhuset.
 • PGS og Dof. «Å foreslå PGS som en «forsiktig» kandidat vil sikkert også føre til noen hevede øyenbryn», bemerker Pareto, som imidlertid tror bunnen er nådd i år, og at risikoen er begrenset. Et rate- og aktivitetsoppsving kan gi betydelig oppsving. Offshore- og subsea-rederiet Dof har høyere belåning, altså større andel gjeld: «Selv et lite oppsving i det underliggende markedet bør kunne gi betydelig kursløft», skriver Pareto.