Peter Navarro, en av Donald Trumps fremste handelsrådgivere, tilbakeviser i et ferskt intervju med CNBC saker fra amerikanske medier om at USA vil hindre selskaper med minst 25 prosent kinesisk eierskap i å investere i amerikanske teknologiselskaper.

– Det er ingen planer om å pålegge investeringsrestriksjoner på noen land som blander seg inn i vårt land. Det er ikke planen, sier Navarro.

Han mener aksjemarkedet overreagerte kraftig mandag.

– Det vi har her, med Trumps handelspolitikk, er en overveldende suksess for dette landet og markedet. Det er veldig «bullish», sa Navarro.

«Bullish» er en betegnelse som brukes når man tror på oppgang.

Aksjemarkedet var mildt sagt ikke særlig «bullish». Teknologibørsen Nasdaq sluttet ned 2,09 prosent.

Blandede signaler fra Trump-administrasjonen

– Frykten for full handelskrig er nå den viktigste faktoren for de globale finansielle markedene. Mandag fikk vi den første indikasjonen, om enn liten, på at Trump-administrasjonen ikke er immun mot det «bearish» markedssentimentet som skjøv Nasdaq ned 2,09 prosent, skriver Danske Bank Markets i en oppdatering.

Betegnelsen «bearish» brukes når man tror markedene skal ned.

– Vi tviler på at uttalelser fra Navarro vil være nok til å dempe frykten i markedet, skriver banken.

Peter Navarro sa at det eneste som kommer til å skje er at finansminister Steven Mnuchin vil rapportere til presidenten på fredag om hva som er status med Kina.

– Med respekt for andre land, så er det absolutt ingenting som er bestemt, sa han.

Det var stikk i strid med hva pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, sa senere på kvelden.

– En uttalelse vil bli sendt som omfavner alle land som prøver å stjele vår teknologi. Vi forventer at det kommer ut snart. Vi holder dere oppdatert, sa hun, ifølge CNBC.

– Full forvirring

Også USAs finansminister Steven Mnuchin tilbakeviste amerikanske medier mandag, men støttet opp under Sanders' uttalelser.

– Historiene om investeringsbegrensninger i Bloomberg og WSJ er falske, «fake news». Enten eksisterer ikke kilden eller så kjenner den ikke saken veldig godt. Uttalelsen vil ikke være spesifikk bare for Kina, men for alle land som prøver å stjele vår teknologi, skrev han på Twitter.

– Det er imidlertid full forvirring om hva tiltakene innebærer med, som vanlig, sprikende signaler fra ulike personer i administrasjonen, skriver sjeføkonom Erik Bruce i Nordea Markets i morgenrapporten tirsdag.(Vilkår)

SV har oppsummert før sommeren: -Alle er nå trøndere
Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i DN kommenterer hvor tøffe trøndere har vært lenge før trønderfylkene ble sammenslått.
01:40
Publisert: