To uker gjenstår av årets versjon av DNs aksjeporteføljekonkurranse og forvalterne sitter stort sett i ro slik de har for vane å gjøre i desember.

Tre av deltagerne i konkurransen rører altså ikke porteføljen denne uken, men Sparebank 1 Markets og analytiker Petter Kongslie velger å gjennomføre en endring i porteføljen.

Ut ryker det Aker-dominerte skips- og fartøyinvesteringsselskapet Ocean Yield. Årsaken er ifølge Kongslie enkel:

– Vi tok inn OCY etter at selskapet gjorde en emisjon (med bla. SB1M som rådgiver) på bakgrunn av en teori om at markedet i stor grad hadde forventet at det kom en emisjon og følgelig unnlate å kjøpe aksjen i markedet inntil denne var ute av verden, skriver Kongslie i en oppdatering.

Tar gevinst

I slutten av november hentet selskapet 717 millioner kroner i en emisjon. Aker Capital, som er kontrollert av Kjell Inge Røkke, ble tildelt 9,824 millioner aksjer i emisjonen, og opprettholder dermed sin eierandel på 61,65 prosent. Kursen i emisjonen var på 45 kroner.

– I så måte trodde vi emisjonen ville fungere som en bunn i aksjen og at de som har sittet på gjerde og ventet nå ville finne aksjen attraktiv.

Det fikk Kongslie og Sparebank 1 Markets rett i. Siden emisjonen har Ocean Yield steget med cirka syv prosent sammenlignet med emisjonskursen.

– Vi tar dermed gevinst i aksjen, skriver Kongslie i en oppdatering.

Sparebank 1 Markets har for øvrig en avkastning på 16 prosent så langt i år. Arctic leder porteføljekonkurransen med en avkastning på nesten 30 prosent. Hovedindeksen er så i år langt opp 15,9 prosent.

Også forrige uke så bilde likt ut. Alfred Berg Kapitalforvaltning, DNB Markets og Arctic Fund Management valgte alle å sitte stille i båten, mens Sparebank 1 Markets valgte å kaste ut Lerøy Seafood, Crayon Group og Sparebank 1 SR-Bank. Da kom Salmar, Kitron, Telenor og Yara inn i porteføljen.

Laksenyheter denne uken

Denne uken skal fiskeriminister Harald Tom Nesvik bestemme hvilke produksjonsområder langs norskekysten som får produsere mer (grønt), fortsette som før (gult) eller justere ned produksjonen (rødt), den såkalte trafikklysordningen.

– Lerøy Seafood er det selskapet med størst andel av sine konsesjoner i de forventede røde sonene, mens Salmar tror vi kan komme godt ut av fargesettingen da sone 6 er den mest sannsynlige oppgraderingen til grønn etter vår mening, sa Petter Kongslie forrige uke.

Sone 6 ligger i Midt-Norge og er gul. Salmar er blant flere børsnoterte oppdrettsselskaper som har produksjon her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.