Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital solgte onsdag alle sine aksjer i Awilco LNG, en post på over 8,6 prosent, ifølge en børsmelding fra selskapet. Det går ikke frem hvilken pris selskapet har fått.

Ifølge Infront ble det omsatt en post på 11,2 millioner aksjer like før klokken halvt tre onsdag ettermiddag til pris én krone. Det er klart under de andre salgene onsdag, der prisen har ligget mellom 1,15 og 1,21. Stordalen har dermed godtatt å selge for rundt 15 prosent under snittprisen på børsen onsdag for å få inn 11,2 millioner kroner.

Awilco LNG er også et av selskapene som har fått grisebank på Børsen gjennom korona-krisen og er hittil i år ned 62,7 prosent. Ved nyttår sto aksjen i 3,20. Kursfallet for Stordalen i Awilco har dermed vært på 69 prosent siden nyttår.

Solgt unna

I løpet av de siste ukene har hotellkongen og hans Strawberry Capital solgt unna aksjer for enorme beløp for å frigjøre kapital.

Ved inngangen til 2019 hadde Stordalen plassert 822 millioner kroner i markedsbaserte aksjer gjennom Strawberry Capital, ifølge 2018-regnskapet.

Stordalen hadde da store investeringer i børsnoterte selskaper som Europris, Awilco lng, Stolt-Nielsen, TGS, Subsea 7 og Zalaris. I alt var han investert i 12 selskaper på Oslo Børs og Oslo Axess med i alt 291 millioner kroner.

Etter salget av Awilco-posten har han nå igjen bare tre større poster på Oslo-børsene, som er offentlig kjent – Oslo Børs, Oslo Axess og Merkur Market. De tre aksjene er Infront, Magseis Fairfield og Gentian Diagnostics.

Stordalen kan ha flere poster i større selskaper der han ikke dukker opp blant de 50 største aksjonærene i selskapet. Han kan dessuten ha verdipapirer i andre nordiske og globale selskaper.

Nødvendig å selge

I slutten av mars bekreftet Stordalen til DN at han har solgt unna aksjer.

– Det er korrekt. Den er vesentlig tatt ned fordi det er nødvendig.

– Og da snakker vi om?

– Den er vesentlig tatt ned. Jeg kommenterer ikke på detaljer rundt det, sa Stordalen.

Stordalen kjemper nå sitt livs kamp for å komme gjennom koronakrisen med hotellimperiet i behold.

På NRKs «Lindmo» sa Stordalen at han i april tapte 450 millioner kroner i hotellselskapet Nordic Choice alene.

Våren har vært brutal for hele den norske reiselivsnæringen. I perioder i mars og april har det vært fra 73 til 95 prosent fall i antall solgte hotellrom. Det viser tall fra Benchmarking Alliance.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.