Videokonferanseselskapet Pexip la onsdag morgen frem resultater for andre kvartal 2020.

Av den ferske rapporten går det frem at selskapet økte omsetningen fra 82,2 millioner kroner i andre kvartal i fjor, til 163 millioner kroner i andre kvartal i år. Det tilsvarer en økning på 98 prosent sammenlignet med fjoråret.

I årlige abonnementsinntekter (ARR, annual recurring revenue) fikk selskapet en vekst på 64 prosent sammenlignet med året før. Disse inntektene endte på 66 millioner dollar i kvartalet, opp fra 40 millioner dollar i andre kvartal i fjor. 66 millioner dollar tilsvarer rett i underkant av 600 millioner kroner.

Pexip leverer tjenester for videokonferanser og videosamtaler. Selskapets portefølje består av en rekke store, internasjonale selskap, som bruker Pexips tjenester på abonnementsbasis.

Selskapet har tidligere uttalt at det har som mål å nå 300 millioner dollar i ARR innen 2025.

– Vi tror på varige endringer som følge av koronapandemien. Totalmarkedet øker og Pexip er godt posisjonert til å levere videoløsninger til kunder som stiller høye krav til sikkerhet og personvern. Snart har hele befolkningen tatt i bruk videokonferanser og den digitale kompetansen har skutt i været, sier administrerende direktør i Pexip, Odd Sverre Østlie i en pressemelding.

Børsdebutant

I andre kvartal fikk Pexip et resultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på minus 5,9 millioner kroner, og et driftsresultat (ebit) på minus 16,9 millioner kroner. Resultat før skatt endte på minus 78 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet oppgir at tapet i kvartalet kan tilskrives utgifter i forbindelse med børsnoteringen, i tillegg til blant annet valutasvingninger. Ettersom selskapets operasjoner i stor grad er utenfor Norge, har tallene blitt preget av en svingende kronekurs i kvartalet.

I kvartalsrapporten går det frem at kostnader knyttet til børsnoteringen var 43 millioner kroner. Det gjør at justert ebitda endte på 40,4 millioner kroner, opp fra 11,6 millioner i andre kvartal 2019.

Selskapets samlede eiendeler hadde en verdi på 2,3 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, mer enn en dobling fra årsskiftet.

– I andre kvartal så vi en sterk økning i salg til nye kunder. Vi fortsatte også å øke Net Retention Rate (salg til eksisterende kunder), som er en tydelig tilbakemelding på at eksisterende kunder er fornøyde med det vi leverer, sier Østlie.

Den største delen av veksten i andre kvartal 2020 kommer fra nye kunder, og utgjør tre fjerdedeler av den totale veksten de siste 12 månedene. Den resterende fjerdedelen kommer fra økt salg til eksisterende kunder, og gir selskapet en Net Retention Rate i andre kvartal på 118 prosent (basert på ARR) for de foregående 12 månedene. Dette er en økning fra 113 prosent ifra første kvartal 2020, opplyses det.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 250 ansatte, en økning på nesten 100 ansatte fra andre kvartal i fjor.

Pexip gikk som kjent på børs i mai, og ble en umiddelbar favoritt. Et par dager etter noteringen i midten av mai sto aksjen i over 100 kroner, men har siden den tid gått noe tilbake. Sluttkurs for aksjen tirsdag var 88 kroner, noe som priser selskapet til 8,9 milliarder kroner.

Det er fortsatt høyere enn ved børsnoteringen, da selskapet ble priset til 6,3 milliarder kroner.

Kjendisinvestorer på eiersiden

DN har tidligere omtalt at selskapet i lengre tid har hatt alpinstjernene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud på eiersiden.

I etterkant av børsnoteringen var det imidlertid flere kjente investorer som kastet seg på bølgen, da aksjen på et tidspunkt var blant børsens mest omsatte aksjer.

Både Sundt-familien og forvalter Jan Petter Sissener var noen av dem som kom inn på eiersiden i selskapet etter børsnoteringen. Inn kom også investoren Ketil Skorstad, gjennom sitt Tigerstaden as og øyelegen Ole Morten Halvorsen.

– Det ble jo en stor kamp om å tegne seg for aksjer i forkant av noteringen, sa analytiker Peder Steen i Sissener Canopus til DN den gangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.