Mandag falt aksjekursen til videoteknologiselskapet Pexip med nærmere 10 prosent. En av selskapets storaksjonærer er Svindal-familien som har aksjer for vel 62 millioner kroner i selskapet gjennom selskapene A-Holding og Riisalleen invest.

Fallet på mandag kommer til tross for at videoteknologiselskapet mandag morgen meldte om en økning i sine årlige gjentagende inntekter (ARR) på hele 30 prosent i fjerde kvartal 2021, til 106,4 millioner dollar eller rundt 940 millioner norske kroner.

Likevel endte altså selskapet ned 9,77 prosent ved stengetid på Oslo Børs, noe som tilsvarer et papirtap med en størrelsesorden på vel seks millioner kroner for Svindal-familien.

Nedjusterte kursmål

29 prosentpoeng av veksten kom fra nye kunder, ifølge selskapets børsmelding. I fjorårets fjerde kvartal genererte selskapet nye årlige gjentagende inntekter på 6,6 millioner dollar, en nedgang fra 9,1 millioner i samme kvartal året før.

«Jeg er glad for å rapportere fortsatt sterk vekst for Pexip i 2021, etter å ha økte abonnementsbasen vår med 6,6 millioner dollar i fjerde kvartal og 25 millioner dollar i ARR i løpet av 2021. For Q4 er jeg spesielt fornøyd med reduksjonen i år-til-år churn som nå er tilbake under ti prosent, og å rapportere at vi landet noen betydelige nye kunder,» uttaler midlertidig administrerende direktør og finansdirektør, Øystein Hem, i meldingen.

Nylig nedjusterte meglerhuset Pareto Securities kursmålet på Pexip-aksjen fra 80 til 70 kroner. Pexip-aksjen stengte mandag i 34,18 kroner.

Etter Pexips siste oppkjøp anslo Pareto en organisk vekst i årlig gjentagende inntekter (ARR) på 5,5 millioner dollar for kvartalet, tilsvarende en årlig organisk vekstrate på om lag 23 prosent. Dette er langt under de 40 prosentene som er nødvendig for at selskapet skal nå sitt mål om årlig gjentagende inntekter på 300 millioner dollar i 2024, skrev Pareto videre.

Av positive aspekter pekte Pareto blant annet på at det tar omtrent fem kvartaler før nyansatte er fullt effektive for Pexip, og at det store investeringsprogrammet som ble igangsatt etter børsnoteringen dermed i økende grad bør begynne å gi resultater i 2022. Dessuten peker Pareto på at Pexip fortsetter å fremheve at pipelinen deres inkluderer flere store kunder som vil kunne konverteres til salg i løpet av 2022.

Lund Svindal lastet opp

Pexip-aksjen er ned 16,76 prosent hittil i år, og har falt omtrent 70 prosent siden toppnoteringen i februar i fjor. Selskapets markedsverdi er på rundt 3,6 milliarder kroner.

I februar i fjor hadde Svindal-familien aksjer i Pexip for omkring 140 millioner kroner, men realiserte noe av gevinsten og solgte en aksjepost for omtrent 30 millioner kroner.

Gjennom høsten har familieselskapene økt beholdningen kraftig, og nylig ble det kjent at Aksel Lund Svindal med familie har kjøpt ytterligere 25.000 aksjer i selskapet. Fra tidligere av skal han, hans bror og deres far gjennom investeringsselskapet Riisalleen Invest hatt 605.000 aksjer i selskapet.

Aksel Lund Svindal har også den siste uken kjøp 14.800 aksjer gjennom sitt heleide holdingselskap A Holdings. Gjennom selskapet eier han 1,191 millioner aksjer i Pexip.

Selv om Svindalfamilien i dag sitter på langt flere Pexip-aksjer enn i februar i fjor, er aksjeverdiene i dag kun rundt 62 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.