Teknologiselskapet Play Magnus Group søker notering på handelsplassen Merkur Market på Oslo Børs i oktober. Det opplyser selskapet til DN.

– Dette har gått veldig fort, men tidspunktet er helt riktig. Selskapet er blitt modent og det er viktig å tilby aksjonærene en viss likviditet. Da vi hadde forrige runde med investorer i februar, så vi at det var en betydelig interesse for det vi drev med, men at flere etterlyste en eller annen form for notering, sier styreleder og medgründer Anders Brandt til DN.

Prises til nesten 800 mill.

Brandt har vært med siden de lanserte appen Play Magnus i 2014, og som lenge var selskapets kjernevirksomhet. Her du kan spille sjakk mot en kunstig intelligens som simulerer verdensmester Magnus Carlsen.

For to år siden endret selskapet strategi, og har siden det gjennomført flere fusjoner og oppkjøp og vokst kraftig. Å gå på børs har ligget i kortene, men arbeidet med noteringen på Merkur begynte først i månedsskiftet mai juni.

I forkant av børsnoteringen vil Play Magnus selge aksjer for 400 millioner kroner. Rundt 250 millioner gjennom en emisjon og resten i form av nedsalg av aksjer.

Tegningskursen er på 21 krone per aksje, etter at aksjen er splittet i hundre. Dermed prises selskapet til 796 millioner kroner. Det er en betydelig økning fra mars i år da selskapet hentet penger sist til 14,60 aksjen, og Play Magnus ble verdsatt til 550 millioner.

Play Magnus skal vil på børs i oktober. Administrerende direktør Andreas Thome (fra venstre), Patrick Sandahl i Investinor, manager Espen Agdestein, Magnus Carlsen selv og Anders Brandt.
Play Magnus skal vil på børs i oktober. Administrerende direktør Andreas Thome (fra venstre), Patrick Sandahl i Investinor, manager Espen Agdestein, Magnus Carlsen selv og Anders Brandt. (Foto: Javad Parsa)

– Vår strategi er videre vekst. Vi har en portefølje eksisterende produkter som skal vokse videre, og lanserer i tillegg nye produkter, sier administrerende direktør Thome, som viser til den profesjonelle online-turneringen Magnus Carlsen Chess Tour, lansert i år, som ble sendt på TV 2 og genererte betydelig interesse internasjonalt.

– Vi skal utvikle nye produkter inhouse og fortsette jakten på spennende produkter innen digital sjakk. Vi kommer til å gjennomføre flere oppkjøp og fusjoner for å nå målet om 60 millioner dollar i omsetning innen 2025, sier Thome.

120 prosent vekst i år

I fjor omsatte selskapene som nå utgjør Play Magnus Group for til sammen 32 millioner kroner – 3,6 millioner dollar i gjennomsnittskursen for 2019. Den løpende omsetningen over de siste tolv månedene er imidlertid på omtrent det dobbelte – syv millioner dollar – med en organisk vekst i første halvår av 2020 på 120 prosent, oppgir selskapet.

Den såkalte bookbuildingen begynner allerede torsdag. Dette er en prosess der meglerhusene som bistår med kapitalinnhentingen, undersøker interessen blant investorer. Deretter ligger det an til en notering i uke 41 som begynner 5. oktober, forutsatt at Oslo Børs godkjenner søknaden.

– Det ligger an til at første handelsdag blir mot slutten av den uken, sier administrerende direktør Thome.

Flere institusjonelle investorer har allerede forpliktet seg til å delta i emisjonen og blir såkalte ankerinvestorer. Blant dem er den store amerikanske forvalteren Luxor Capital som blir største eier, i tillegg til DNB Kapitalforvaltning, TIN Fonder og TD Veen.

Sistnevnte er investeringsselskapet til Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen og familie, og har deltatt i flere børsnoteringer i norske teknologiselskaper, deriblant Quantafuel og Pexip.

Investinor som deltok i emisjonen i mars blir med i denne runden også.

Grunnleggerne av selskapene som i dag utgjør Play Magnus Group kommer til å selge en del av aksjene sine i forkant av noteringen. Flertallet av disse aksjene vil komme fra LT Holdings Limited, dagens største aksjonær i Play Magnus og daværende hovedeier i Chess24 som fusjonerte med det norske selskapet i 2019.

Magnus Carlsen selv eier i dag 16 prosent av aksjene i selskapet som er oppkalt etter ham. I forbindelse med nedsalget kvitter han seg med inntil 19 prosent av sin beholdning, opplyser selskapet til DN. Dette utgjør i overkant av 25 millioner kroner.

Om Carlsen selger 19 prosent av sine aksjer blir han sittende igjen med litt under 13 prosent av selskapet til en verdi av 100 millioner kroner.

Meglerhusene ABG Sundal Collier og Sparebank 1 Markets er rådgivere for Play Magnus i forbindelse med børsnoteringen. Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er juridisk rådgiver, mens Corporate Communications håndterer investorrelasjoner og kommunikasjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.