– Interessen var over all forventning, sier gründerne Bård Anders Kasin og Stig Olav Kasin i Portal One.

I mars hadde Portal One sesongavslutning i spillet Arcade, som for øyeblikket er i betatesting. Dette er et «hybridspill», som bruker videoer og livesendinger i en mobilapp som en akselerator inn i spillverdenen. Inspirasjonen kommer blant annet fra populære spill som for eksempel Fortnite, og poenget er å skape et mer sosialt fellesskap rundt selve spillmotoren.

Det er programlederne Markus Bailey og Malin Ekstrøm som er ansiktene utad under spillsendingene, som typisk holdes et par ganger i uken. Utover det er spillet «åpent» hvert eneste sekund, der deltagerne, foreløpig en begrenset gruppe beta-testere, kjemper om å vinne premier.

Da Bailey skulle til å annonsere sesongvinneren i spillet. Da ble sendingen avbrutt av artist og popikon Justin Bieber, som kåret sesongvinneren live i appen.

Popstjernen Justin Bieber (27) deltok søndag på Portal Ones direktesending i appen som for øyeblikket er til betatesting.
Popstjernen Justin Bieber (27) deltok søndag på Portal Ones direktesending i appen som for øyeblikket er til betatesting. (Foto: PortalOne as.)

– Aldri sett noe lignende

Årsaken til at det lille norske oppstartsselskapet med rundt 25 ansatte kunne få Bieber med på skjermen, er artistens manager Scooter Braun. DN skrev i høst at Brauns TQ Ventures er en av investorene som satser på selskapet i deres såkalte såkornrunde. Denne skulle i utgangspunktet være ganske beskjeden, men har vokst etter stor interesse fra et knippe profilerte investorer.

Nå melder Portal One i en melding at det endte kapitalinnhentingen på 15 millioner dollar, eller rundt 130 millioner kroner etter dagens kurs. DN kjenner til at emisjonen var kraftig overtegnet, og at Portal One kunne fått inn det dobbelte om det ønsket.

– Det var egentlig ikke planen at Justin Bieber skulle være med før etter lansering i USA, men jeg snakket nylig med Scooter Braun og sa at det hadde vært et utrolig sterkt signal om Bieber ble med allerede nå. Vi er utrolig begeistret over at han ville stille, sier Bård Anders Kasin til DN.

Han har tidligere varslet at Portal One ser for seg gjesteopptredener fra profiler og kjendiser når den fulle lanseringen skjer, etter planen til sommeren.

Kasin sier ellers at selskapet er utrolig heldige som har fått inn «ikoner og visjonære» på eiersiden.

– Å få så sterk støtte fra så mange innovatører i bransjen på et så tidlig stadium av denne reisen er noe du bare kan drømme om. Alle investorene våre gir enorm verdi til bordet, og vi er takknemlige for all deres støtte, sier Kasin.

– Jeg er spent på å jobbe med hele teamet for å realisere deres banebrytende visjon. Jeg har aldri sett noe lignende før, sier Braun i en uttalelse.

Profilerte investorer

Selskapet ønsker ikke å si noe om prisingen, men Kasin sier at den har firedoblet seg i denne kapitalinnhentingen. DN har tidligere skrevet at Silicon Valley-legende Peter Thiels Founders Fund, Brauns TQ Ventures og Arielle Zuckerbergs Coatue Management ville gå inn i emisjonen. I tillegg er også såkornfondet Signia Venture Partners med, på vegne av giganter som Disney, Warner Bros. og Tencent.

En rekke privatinvestorer, såkalte engler, er også med i kapitalinnhenting. Disse inkluderer medgründeren av strømmetjenesten Twitch, Kevin Lin, og medgründeren Mike Morhaime i spillselskapet Blizzard, som blant annet står bak World of Warcraft-serien.

– Den neste store sosiale plattformen vil trolig være en sammensmelting av medier med spill i kjernen – en virkelig ny, oppslukende interaktiv opplevelse – og Portal One er en sterk utfordrer for å kunne bli en slik plattform, sier Lin i meldingen.

Også norske Snö Ventures og Portal Ones partnere i spillselskapet Atari og kamerateknologiselskapet Arri er med.

– Vi har jobbet knallhardt med å få med investorer som virkelig forstår det vi gjør – vi er selektive og kritiske. Dersom vi kommer dit at noe ikke går som det skal, så vet vi at vi kan sparre med investorene våre, sa Stig Olav Kasin til DN i høst.

Portal One har registrert et holdingselskap i Delaware i USA og aksjonærsammensetningen er derfor ikke offentlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.