2018 ble året da skadedyret skjeggkre virkelig ble en del av nordmenns ordforråd. Ett av selskapene som virkelig har fått merke skadedyrets vrede er forsikringsselskapet Protector. Sent torsdag kveld la selskapet frem tall for fjerde kvartal.

Dette viste at Protector Forsikring fikk et negativt resultat før skatt på 189 millioner. Dette er ikke medregnet tapene på boligselgerforsikringen. Det totale tapet for perioden blir de på 296 millioner kroner. I samme periode et år tidligere fikk selskapet et resultat på 157,9 millioner kroner

-Det er en god del skjeggkre i fjerde kvartal også. I tillegg gikk ikke investeringene som håpet. Resultatet er cirka likt som det vi forutså, sier administrerende direktør Sverre Bjerkeli.

Han legger ikke skjul på at han ikke har mye til overs for det lille skadedyret.

– Jeg er dritt lei det lille dyret så jeg må si at jeg gleder meg til å ikke forholde meg til skjeggkre lengre, sier Bjerkeli etterfulgt av lang latter.

Protector valgte å avvikle Boligselgerforsikring i midten av desember. I kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet tapte 145 millioner kroner på boligeselgerforsikringer i fjerde kvartal.

Dette skjedde etter en høst der selskapet varslet store tap knyttet til skjeggkre. Protector var involvert i flere rettssaker der kunder krevde erstatning etter å ha funnet skadedyret i boligen sin. Selskapet valgte i oktober å ikke lengre gi forsikring mot skjeggkre. Nå håper Bjerkeli at han ikke lengre trenger å snakke så mye mer om dyret.

– Vi ser for oss at skjeggkre kommer til å bli et lite problem i 2019. Det kommer flere og flere meldinger om at skadedyrfirmaer klarer å bekjempe dyret. I tillegg har vi flere eksempler på at boliger med skjeggkre selges like dyrt som da det ikke var skjeggkre i boligen. Vi er det eneste landet i verden som ser på det som et problem. Om 6–12 måneder tror jeg ikke vi snakker om dette lengre.

Fremover vil selskapet satse på bedrift- og offentlig sektor i de fem landene de allerede er representert.

Selskapet fikk et negativt årsresultat på 309,8 millioner kroner. Uten tapene på boligselgerforsikringene ble tapet på skarve 21,8 millioner før skatt. Til sammenligning hadde Protector et positivt resultat på 516,5 millioner i 2017. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
01:58
Publisert: