Plastgjenvinningsselskapet Quantafuel fikk et driftsresultatet (EBIT) på minus 33,8 millioner kroner i årets første kvartal, en bedring fra 49,6 mill. kroner i fjorårets fjerde kvartal.

Det viser kvartalsrapporten selskapet la frem fredag morgen.

Markedet reagerte positivt og sendte aksjekursen opp rundt åtte prosent i åpningsminuttene fredag.

Selskapets resultat før skatt kom på 116,8 millioner kroner for kvartalet, sammenlignet med minus 24,1 millioner kroner i fjerde kvartal.

Under finansielle poster i første kvartal 2021 var det en inntekt på 152,4 millioner kroner relatert til det konvertible lånet fra Basf grunnet kursfall i Quantafuel-aksjen, og dette er hovedgrunnen til den store resultatøkningen.

Driftsinntektene endte på 1,8 millioner, noe som var ned fra 2,3 millioner kroner i fjerde kvartal.

For 2020 som helhet fikk for øvrig Quantafuel et samlet resultat før skatt på minus 471 millioner kroner i fjor.

Fremgang i Danmark

Quantafuel melder at selskapet har nådd målet om å drifte to parallelle produksjonslinjer ved Skive-anlegget i Danmark, hvorav en på full kapasitet.

Dermed er det ingen endring i målsetningen om å nå "proof of concept" i årets andre kvartal, samt full produksjon i tredje kvartal.

De totale kostnadene for Skive-anlegget forblir uendret på 581 mill.

Selskapet nevner også at det har begynt å teste anlegget i Kristiansund.

Quantafuel hadde 577 millioner kroner i kontanter ved utgangen av første kvartal.

Quantafuel har vært blant de mest omtalte og omsatte aksjene som har ledet an i den grønne euforien på Euronext Growth siden i fjor, og selskapet har kommet litt lengre med sine planer enn en del lignende virksomheter.

Aksjekursen har vært ekstremt volatil og nådde to topper, først i september i fjor og så i januar i år. I likhet med de fleste andre grønne aksjene som er priset på usikker fremtidig inntjening har imidlertid Quantafuel sett kursen sin kollapse i takt med stigningen i de lange rentene.

Der Quantafuel-aksjen på det meste var opp over 300 prosent fra børsnoteringen har den siden falt over 60 prosent siden slutten av januar.

Analytikerne roper fortsatt kjøp og ser 200-600 prosent oppside

Blant analytikerne i meglerhusene som har dekning på Quantafuel-aksjen er det relativt stor sprik i kursmålene, men samtlige har i lang tid hatt kjøpsanbefaling på aksjen. De ser oppside på alt fra 200 til 600 prosent basert på torsdagens sluttkurs:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • SpareBank1 Markets 200 kroner
  • Danske Bank 126 kroner
  • Arctic Securities 125 kroner
  • Pareto Securities 100 kroner
  • Fearnley Securities 95 kroner
  • ABG Sundal Collier 85 kroner