I august ble et konsortium ledet av reiselivsgiganten Jin Jiang International, som eies av den kinesiske staten, ny majoritetseier i børsnoterte Radisson Hospitality. Konsortiet kjøpte en aksjepost på 50 prosent og utløste tilbudsplikt på resten av aksjene.

Shanghai-baserte Jin Jiang International eier en rekke hoteller både i Kina og Europa, har over 100.000 ansatte og hadde i 2017 inntekter på 72 milliarder kroner.

Konsortiet la først frem et bud på 40 svenske kroner for de utestående aksjene i Radisson. Det budet falt ikke i smak. Kineserne har siden hevet budet til 42,50 kroner per aksje og har nå fått tilslag.

Tvangsinnløser resten

Jin Jiang International kontrollerer nå 94,12 prosent av aksjene i Radisson og vil nå starte en tvangsinnløsning av de andre aksjonærene. Konsortiet har også gitt styret i Radisson instrukser om å søke om å ta hotellkjeden av Stockholm-børsen, ifølge en melding fredag.

Brussel-baserte Radisson, som tidligere het Rezidor og som opprinnelig var basert på en hotellkjede eiet av flyselskapet SAS, driver blant annet Plaza i Oslo, Atlantic i Stavanger og Royal Garden i Trondheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skiboms kjøpte bygdas legekontor
Da moren håpet han skulle investere i en urban leilighet kjøpte Morten et gammelt legekontor i ei veiløs bygd.
02:09
Publisert: