«Torvund blir 70 år og hans beslutning er blitt diskutert og kommet til enighet om med styret. Torvund har vært avgjørende for å utvikle Rec Silicon».

Det meldte silisiumselskapet i en melding et kvarter før midnatt tirsdag.

Dagens finansdirektør, James A. May II, vil ta rollen som fungerende administrerende direktør mens styret avslutter sitt søk og rekruttering av en ny sjef.

Videre skriver selskapet at Torvund har vært essensiell i utviklingen av Rec Silicon, og at styret takker ham for hans viktige bidrag.

Til TDN Infront forteller kommunikasjonsansvarlig Nils Kjerstad at det er en rekke sammenfallende ting som skjer samtidig.

–Det har ikke vært noen dramatikk i denne avgangen. Tore Torvund er nå 70 år gammel. Han har vært i selskapet siden 2009, og han det meste av tiden bodd i USA med familien boende i Norge. I tillegg går selskapet nå over i en ny fase, med en ny samarbeidspartner inn på eiersiden, sier Kjerstad og understreker at det ikke er noen uenighet mellom styret og Torvund og at det heller ikke har vært noen uenigheter rundt selskapets strategi fremover.

Aker-tungt styre

Styret i Rec Silicon består av milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkke, Akers investeringsdirektør Lene Landøy, tidligere Aker-ansatt og nå Vinestor-sjef Audun Stensvold, og Recore-partner Anette Malm Justad. Aker-kontrollerte Aker Horizons eier omtrent en fjerdedel av aksjene i Rec Silicon.

Det var for drøye to år siden at Aker kjøpte alle Jens Ulltveit-Moes aksjer i Rec Silicon. Selskapet sliter fortsatt med tilgangen til det store og viktige kinesiske markedet for polysilisium, en viktig ingrediens i blant annet solcellepaneler. Kina har lenge avstått fra å importere polysilisium fra USA.

Får med sørkoreanere

Nylig meldte Rec Silicon at det har inngått samarbeid med det sørkoreanske selskapet Hanwha Solutions. Hanwha går samtidig tungt inn på eiersiden gjennom en direkte investering i selskapet, samt kjøp av aksjer fra Aker Horizons.

– Transaksjonen forener to av verdens fremste produsenter innen solteknologi, meldte Rec Silicon da samarbeidet ble kjent.

Rec Silicon styrket dermed kontantbalansen med om lag én milliard kroner etter transaksjonen. Dette responderte markedet positivt på, og Rec-aksjen har steget over 40 prosent den siste måneden.

Hanwha har signalisert et sterkt ønske om å være representert i styret i Rec Silicon. Dessuten er det tidligere kunngjort at Kjell Inge Røkke vil tre ut av styret, og at Aker Horizons har foreslått hans sønn Kristian Monsen Røkke som ny styreleder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.