På et år har aksjen steget over 2800 prosent. I går doblet den seg på Wall Street. I dag er den i fritt fall. Det har vært en vill børsuke for det amerikanske kinoselskapet AMC.

Da børsene stengte i går ble AMC handlet for drøyt 62 dollar aksjen. Prisingen gjorde at selskapet var verdt mer enn halvparten av selskapene på S&P 500. Markedsverdien ved stengetid i går var ifølge Bloomberg på svimlende 262 milliarder kroner.

Toppsjefens aksjer alene skal, ifølge CNBC, ha steget fra om lag 8 millioner dollar ved nyttår til over 200 millioner dollar onsdag.

Advarer

I en melding torsdag morgen advarer AMC investorene. «Vi tror at volatiliteten og våre nåværende markedspriser reflekterer markeds- og handelsdynamikker som ikke har noe med våre underliggende virksomhet å gjøre», skriver selskapet og fortsetter:

«Hvis du ikke er forberedt på å tape alt bør du under disse omstendighetene være forsiktig med å investere i våre Class A-aksjer.»

Tidligere i dag sa Mads Johannesen i Nordnet til DN at aksjekursen i flere av de såkalte memeselskapene er drevet av private småsparere.

– Korona har ført til at mye av bettingmarkedet er borte, og mange har oppdaget aksjemarkedet. I USA har også alle fått stimulipakker på flere tusen dollar, og mye av disse pengene har havnet på børsen, sa Johannesen.

Stuper på børsen

Etter gårsdagens ville vekst, så det også i dag ut til at AMC ville få en god dag. I førhandelen var selskapet opp hele 20 prosent, før vinden snudde. På det meste har kursen vært ned 40 prosent i dag.

I skrivende stund har den falt med om lag 30 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.