Mandag kveld ble det kjent at den norske virksomheten i renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs.

Både RenoNorden as og morselskapet RenoNorden asa ble slått konkurs etter at långiverne DNB og Danske Bank varslet at de ikke lenger ville gi støtte til selskapene.

Bankene opplyste samtidig at de fortsatt vil støtte RenoNorden i Danmark, Sverige og Finland.

I en børsmelding tirsdag kveld opplyses det at konkursen i morselskapet Reno Norden asa ikke skal påvirke driften i datterselskapene RenoNorden ab, RenoNorden a/s DK og RenoNorden Oy.

«Boet vil arbeide med å overdra aksjene i disse selskapene til en ny, langsiktig eier som i tiden fremover kan ivareta løpende kontrakter på en god måte. Boet er i dialog med flere interessenter», heter det i børsmeldingen.

Samtidig opplyses det at boet vil søke å tilrettelegge for at virksomheten i det norske datterselskapet RenoNorden as kan fortsettes i en overgangsperiode til og med den 28. september 2017. I meldingen opplyses det at det i denne perioden vil bli jobbet med «en overdragelse av kundekonktrakter og kjøretøyer mv.».

Mange kommuner rammet

NTB skrev tirsdag morgen at 150 kommuner er rammet av konkursen, og at flere kommuner nå jobber med en kriseløsning. I Agder er 18 av 30 kommuner rammet, og Avfall Sør jobber med kriseløsninger for 50.000 kunder i Kristiansand. I Halden var en avtale på plass før konkursen.

I Drammen har det interkommunale renovasjonsselskapet vært forberedt på at avtalen som søppeltømming kunne opphøre i ni kommuner i nedre Buskerud.

- Vi overtar søppelbiler og ansatte og garanterer for videre drift, sier daglig leder i Johan Rune Remmen til NRK mandag kveld.(Vilkår)

Satser på nytt bilmerke i Norge
Seat forsvant fra det norske bilmarkedet for 12 år siden. Så mye har skjedd med både markedet og bilene at det nå skal satses på nytt.
01:45
Publisert: