Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet Aker BP har lagt frem sine ferske resultater for andre kvartal.

Det viste et driftsresultat på 552 millioner dollar.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 573 millioner dollar for andre kvartal, ifølge TDN Direkt.

Inntektene nærmet seg en milliard dollar, en solid oppgang fra årets andre kvartal i fjor da selskapet hadde inntekter på 595 millioner dollar. Ifølge selskapet skal den høye oljeprisen ha takken for de høye inntektene. I andre kvartal var snittprisen per fat olje 76 dollar fatet.

Produksjonen har falt i år

Aker BP produserte 157.784 fat om dagen i kvartalet. Det er marginalt svakere enn det selskapet produserte i første kvartal i år, men langt mer enn samme periode i fjor da Aker BP produserte 142.700 fat om dagen.

Selskapet venter også å bruke langt mer penger på leting i 2018 enn tidligere varslet. For året venter Aker BP å bruke 425 millioner dollar på leting. Det er en oppjustering fra 350 millioner dollar. Det skyldes økt aktivitet som følge av Frosk-funnet og ferske lisenstildelinger.

Aker BP har planer om å delta i 12 letebrønner i 2018. I tillegg skriver selskapet at de kommer til å bruke 100 millioner dollar mindre på plugging av brønner.

Kraftig løft på børs

Så langt i år har Aker BP steget 60 prosent på Oslo Børs. Ser man et helt år tilbake har aksjen steget 150 prosent.

På starten av året offentliggjorde selskapet sin nye utbyttepolitikk som starter på 450 millioner dollar i året, med en plan om å legge på 100 millioner dollar hvert år frem til 2021.

Karl Johnny Hersvik sa til DN i mai at utbyttepolitikken ble lagt med bakgrunn i god operasjonell kontantstrøm, gode prosjekter med lav break-even og sterk bunnlinje.

Han påpekte også at oljeprisen man hadde sett i starten av året i hvert fall ikke gjorde det finansielle rammeverket svakere.

Da lå oljeprisen rundt 75 dollar fatet, rundt én dollar høyere enn dagens nivåer.

Syv analytikere har en kjøpsanbefaling på Aker BP-aksjen, mens tre har en nøytral anbefaling og to anbefaler å redusere eksponeringen i selskapet.

Nye lisenser i Barentshavet

I juni ble Aker BP tildelt interesser i seks ny produksjonslisenser i Norge i 24. lisensrunde, der de skal være operatør i to av dem. Alle de nye lisensene var lokalisert i Barentshavet.

– Disse tildelingene vil gi mer verdifull letepotensial og vil supplere vår eksisterende portefølje og posisjonen til selskapet for videre vekst i regionen, sa direktør for leting Gro Gunleiksrud Haatvedt i en melding da.(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25
Publisert: