Oslo Børs åpnet tirsdag morgen opp 0,26 prosent, men er rundt 10-tiden ned 0,12 prosent.

Etter å ha startet dagen med markant oppgang endte Oslo Børs ned 0,19 prosent mandag. Det som var ventet å bli en avventende dag, viste seg å by på svingninger. Blant gårsdagens største vinnere var Røkke-selskapet Ocean Yield, som steg 26 prosent etter et oppkjøpsbud fra det amerikanske investeringsselskapet KKR på 7,2 milliarder kroner, eller 41 kroner aksjen.

Tirsdag ventet Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, derimot at Oslo Børs skulle starte dagen med svak oppgang.

– Oljeprisen er litt opp, fremtidsindeksene i USA er opp 0,2 prosent og fra halv fem til slutt var det relativt rolig på de amerikanske børsene i går, sier Næss.

På Wall Street i USA endte to av tre store nøkkelindekser med oppgang i går. Den brede S&P 500-indeksen steg 0,2 prosent, og industritunge Dow Jones var ved stengetid opp nesten 0,8 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq skilte seg ut med en svak nedgang på 0,07 prosent.

Samtidig stiger Brent spot nordsjøolje, som brukes som referansepris for oljehandel verden over, 0,46 prosent til 73,98 dollar fatet tirsdag morgen.

På de asiatiske markedene er det blandet stemning. Hongkong-børsen Hang Seng er like før klokken åtte ned 0,3 prosent, mens japanske Nikkei er opp 0,58 prosent.

Utelukker ikke svingninger

Én av hendelsene Næss tror kan ha innvirkning på markedene er utfallet av årets stortingsvalg, som ble kjent mandag kveld.

– For to år siden gjorde jeg en beregning som så på Oslo Børs og svingninger i aksjemarkedet dagen etter valgdagen. Da kom jeg faktisk frem til historiske standardavvik med svingninger på 1,4, sier Næss.

Investeringsdirektøren peker på to faktorer som kan ha betydning for hvordan valgutfallet påvirker markedene: Kommunikasjon og hvorvidt resultatet er overraskende eller ikke.

– At MDG ikke er over sperregrensen kan jo virke positivt for oljesektoren.

I det store bildet er Næss likevel skeptisk til at valget kan ha noen store innvirkninger på Børsen:

– Jeg har for så vidt også regnet på årlig avkastning de siste fem til ti årene, og kommet frem til at det ikke er store avkastningsforskjeller i markedene uansett hvilken side som har flertall på Stortinget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.