– Tradisjonelt er romjulen og nyttår gode dager på børsene, av mangel på dårlige nyheter. Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at det blir hyggelig neste uke også, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

Mot nye rekorder

Gjennom høsten og mot nyttår satte børsene stadig nye rekorder, til tross for koronapandemien. Næss tror ikke gjenoppblomstringen av smitten vil ramme børsene i nevneverdig grad. Nå er det forventningene om en rask og kraftig økonomisk gjenhenting så snart vaksinene begynner å virke, som preger markedene.

– Så sant det ikke kommer noen uventede dårlige nyheter mener jeg børsene skal opp, i hvert fall på kort sikt, men ikke noe dramatisk, sier Næss.

Han sier oppgangen på Wall Street nyttårsaften er et klart signal om at børsene skal opp mandag morgen.

Han mener en viktig indikasjon kommer i andre halvdel av januar, når mange selskaper kommer med indikasjoner på hvordan fjerde kvartal gikk.

Viktigst denne uken er de amerikanske jobbtallene for desember som offentliggjøres fredag.

Tesla og bitcoin

Næss påpeker at svært lite har skjedd i markedene de siste par ukene, og få store selskapsnyheter.

Han mener det er verdt å merke seg at elbil- og batteriprodusenten Tesla her om dagen la frem produksjons- og salgstall for 2020 som leverte helt på målet.

– Tesla-tallene blir nok positivt mottatt i markedet, sier Næss.

Ellers mener han at den rekordsterke bitcoin-kursen vitner om fortsatt optimisme.

– Utfordringen på børsene er for mye optimisme over lang tid, sier Næss, men understreker at han ikke tror på noe børskrasj med det første.

For oljefyrte Norge kan mandagens virtuelle møte mellom Opec og samarbeidspartnerne Russland og andre i Opec bli viktig. Her skal oljeprodusentene ta stilling til om det blir fortsatte produksjonskutt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.