Den amerikanske sentralbanken offentliggjorde onsdag en ny utgave av Beige Book, som er en av åtte årlige rapporter fra bankens regionale nettverk. Denne gir en kvalitativ vurdering av situasjonen i ulike deler av amerikansk økonomi i 12 distrikter med egne Fed-avdelinger.

Selv om rapporten viste at aktiviteten økte i mars og april, har salget gått dårlig for bilsektoren, der arbeidsmarkedet vært stramt og skapt lønnspress, hvilket flere analytikere ser på som konfliktskapende for fremtiden.

International Business Machine (IMB) falt før børsslutt med 4,13 prosent, noe som førte til aksjefall på Dow Jones. Tirsdag rapporterte også teknogiganten om inntektsfall. Etter børsslutt hadde de en økning på 0,02 prosent.

Aksjer for helsesektoren har også falt onsdag. Cigna Corp., falt 3,7 prosent. UnitedHeath falt med 0,08 prosent.

De amerikanske børsene åpnet onsdag med pilene pekende oppover, noe som ifølge skyldes sterke veksttall fra Kina, som har løftet produsenter av databrikker i USA.

Qualcomm-aksjene steg ved åpning over 15 prosent – dette etter det ble kjent at patentstriden med Apple er over.

Før børsåpning leverte Morgan Stanley og PepsiCo tall, som viste vekst på rundt 0,98 og 1,54 prosent.

Netflix-aksjene har steget med 2,6 prosent etter at de tirsdag leverte sine første kvartalstall. Det er regnet med gode utsikter for strømmegiganten som onsdag kunne legge frem ny rekord i antall betalende abonnenter.

Slik startet nøkkelindeksene i USA onsdag:

* Dow Jones er ned 0,01 prosent

* Nasdaq Composite er ned 0,05 prosent

* S&P 500 er ned 0,23 prosent(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.