Luksuseiendomsinvestor Runar Vatne kjøper seg inn i Solon Eiendom gjennom Vatne Equity og blir en av de største aksjonærene, ifølge en melding mandag morgen.

Satser 95 millioner kroner

Han tegner seg for 4.859.538 nye aksjer i en rettet emisjon til kurs 19,50 kroner aksjen, som tilsvarer et kjøp på rundt 95 millioner kroner.

Vatne Equity eier nå 11,0 prosent av aksjene eiendomsutviklingsselskapet.

– Selskapet har over tid bevist at de har evnen til å plukke riktige prosjekter til riktig pris og at de klarer å skape et produkt som markedet og kundene etterspør. Dette gjør at de leverer blant de høyeste marginene i markedet siden oppstart, sier Vatne om kjøpet.

Søylen-eiendom gründeren satt igjen med milliarder sammen med Hans Petter Krohnstad og Carl Erik Krefting etter at de solgte det norske luksusmote­strøket med Steen & Strøm, Eger, Hermes og Gucci for et par år siden.

«Bevist at han får det til»

Styreleder Simen Thorsen i Solon sier at pengene fra emisjonen skal brukes til å styrke egenkapitalen til selskapet ytterligere.

– Vi ser nå at vi blir bedre og bedre posisjonert og kan ta strategiske kjøp senere, men det viktigste var å få et samarbeid med Vatne, legger Thorsen til.

Styrelederen er svært fornøyd med å få med Vatne på laget. Han mener Solon blir et bedre selskap av å få ham med som en stor aksjonær.

– Vi er veldig positive til å få med en kapasitet som Runar og hans system. Han har lang erfaring, og har bygget opp en del eiendom og bevist at han får det til. Han har også et bredt nettverk og stor kunnskap som vil gi oss tilgang til flere prosjekter, sier Thorsen.

Han forventer også at Vatne får en styreplass.

– Det er styret positive til, sier han.

Solon Eiendom, som har hovedsatsingsområde i Oslo og Akershus, har en markedsverdi på 957,3 millioner kroner og er ned 36,78 prosent på Oslo Børs så langt i år.(Vilkår)